2010-04-13

Blubben hos frissan....

Hej på er!

Idag har det varit en händelserik dag i Balders liv...

Här se vi honom för någon vecka sedan när det fortfarande var massor av snö ute...
Helt ovetandes om vad dagen skulle bjuda på så snarkade Oden gott i morse. Tur att han behöver sin skönhetssömn och inte bryr sig om alla andra ger sig av på morgonen.
Vi var hos hundfrissan redan kl.8.30. Balder gillade personalen redan från första stund. Vadådå??? Känd han inte dom sedan innan eller????
Balder är ju en fyrvägskorsning eller fem... gråhund, samojed, labbe, rottis och ev border? Vi har fått höra kommentarer som.. guuuu vilken fin karelsk björnhund ni har. ha ha ha... nä korsning mellan skällojed och morrhund möjligen. Frissan konstaterade att han hade päls som en samojed fast kortare och visst såg han ut som en karelare.
Efter tre timmar fick jag äntligen hämta lille Blubbis. Frissorna, två st, fnissade och sa att vi aldrig skulle känna igen honom. Gissa om dom hade rätt???? Döm själv av bilderna.....
Inte ens Albin kände igen honom genast utan fick ta det på skallet och doften och hemman var Oden lite osäker de första tre sekunderna. Tazziz gillar Balders nya look.
Svansen är som en perfekt dammvippa....
Visst är han go.....
Men frissorna hade rätt... man känner knappast igen honom.
Han blev såååååå fin och klär kanonbra i det. Glad och lycklig verkar han vara oxå.
Man kan se att han njuter av att känna luften mot huden. Han ser ut som han var gjord av sammet....
Ha det bäst där ute....
bajbaj.....

2010-04-11

Våren är kommen....

Hej på er där ute....

Guuuu vad jag slarvar med bloggen. Men ni förstår säkert att det är för våra farmar på facebook tar sådan tid att sköta. ;0)

När gubben ätit klart så har numera även Tazziz lärt sig att man ska kolla om det finns ngt mumma kvar på faten. :0) Om det nu är så att ni tror att det är oki att katterna smakar av dessa rester.... då tror ni rätt. Vi är väl medvetna om att både Smilla och Tazziz är ganska så bortklemade här hemma. Men som en väninna en gg sa till mig... Bakom varje lycklig katt står en väluppfostrad ägare. Och visst har dom pli på oss.... ;0)
Tarzan han växer så det knakar... Han väger nu 5kg och är ett kg tyngre än Smilla. Hon har nämligen motionerat lite mera sedan hon fick Tarzan och är inte längre lika svullen om magen. Tarzan är fortfarande tonårsspinkig och för tillfället mkt högre bak än fram. Han ser bedrövlig ut i proportionerna ha ha ha....
Lilla goa Smillis... Hon tror att hundkorgar helt klart står på golvet för att hon ska sova gott i dom.
och visst funkar det... Men när Oden vill nanna så får dom dela säng. Det är nog enda ggn han är försiktig när han lägger sig?
Tarzziz favoritplats är så klart på pappas mage framför tvn. Att stå på huvudet att sova är oki...
När klumpen har sin säng för sig själva så kan han bre ut sig precis hur som haver...
Sängen är även bra när man får pedikyr. Efter en lite stund med dotras behandling så snarkade Oden så vi alla kiknade av skratt. Detta skulle de hundägare med klippa-klo-problem sett.
Gott med vårsolen.... man får passa på innan kossorna invaderar hagarna...
Även vi blekfisar gillar solen....
Tur det var en snöhög kvar så Oden kunde tugga i sig lite. ;0)
Så... paus i solen....
Balder bara sitter och hoppas på att ngt kul ska komma ur skogen. Kanske något man får lov att jaga? Trista bara att folket ska ropa på en varje gg det kommer ngt i vägen. sörj... kom hit! Fot hit och fot dit... låt mig bara få ta en liiiiiiiiiten sork i alla fall?
Inge sork här... inte ens en näbbmus...
Jaha... om ni använder förstoringsglas nu så kan ni se de första snödroppana. :0)
jaha... och varför tar man en sådan bild då? Jo, det är faktiskt så att han sover sittandes. Att katter sover på de mest konstiga ställen har vi sett förr. Men jag har aldrig sett ngn sova sittandes på gumpen.
Helt slut så sjönk hanbara ihop lite och somnade. Tufft och vara kisebebbe här hemma. :0)
Andra kan välja en kartong som sovplats....
Här har vi lilla Nikki och hennes lillhusse. Vem tror ni fick sista biten? Ha ha ha... Nikki och Hatch är minst lika hårt hållna som djuren här hemma. Alltså.... stackars Robin fick nog bara en lite smakbit till sig själv och Nikki en stoooooor smakbit. ;0)
Sista bilden för dagen är på en lite ängel. Lizzy.... hon är så söt i sin nya fina rosett. Snacka om att man kan se att det är en tjej. Bedårande söt är hon...
Tjepps... that´s all folks....
Hoppas på fler varma bilder tills nästa gg vi ses. Ha det gött där ute....