2008-10-26

Hej!

Idag skriver jag inte mer än lite goda minnen....

Vi vill minnas Bamse med ett glatt leende. Han skänkte många glada och goda år till sina ägare, våra vänner. Han var "bästis" med vår gamla hund, Jack. Nuuuuu äntligen får dom träffas och leka igen.
När Familjen hade fått tillökning i form av kattungar var Bamse där och kollade dom. Han var så mån om dom att han pussade på dom och passade dom från allt... lite för bra... Tänker alltid på Baloo i djungelboken.. vilken lattjo lite pryl... Bamse bar runt på de små liven i munnen. dom pep så gulligt och vips så var kattungarna reducerade till tre i antalet. :0(
En annan rolig sak Bamse hade för sig var att han MÅSTE kissa över husses kiss ute. NOT!!! Pappa får inte kissa ute... Han skulle hålla sig till toan där inne. :0)
Tack lille store Bamseboms för alla goda minnen. Hälsa Jack!

som om det inte var nog....
Svägerskans lille Lukas har oxå han hittat till de eviga jaktmarkerna. En fantastisk liten tax! Dom var och hälsade på oss i fjol sommar. Oden var som ett levande ? när Lukas gick in i sitt hus. Som ni nu vet vid detta laget så har inte Oden den största hjärnan precis. Men att han tänker mkt det syns. Men Lukas hade nog kul med småpågarna när de var här? Tänk att vara en lite taxameter och ha makt över en rottis och en Blubbis.... Det ni! hmmm... bara ett kort tag innan Lukas gick bort fick han rycka ut med husse på eftersök. Trots han var gammal och lagt av med sådant så blev han överlycklig. Tänk... vad husse måste känna sig nöjd med att låta sin ögonsten få känna att han fortfarande dög. Själv hoppas jag han springer efter både rådjur och älg dagarna i ända nu. Det var faktiskt Lukas som fick mig att inse att alla taxar inte är ilskna och otrevliga. Tack Luken!

Vila i frid... Vi minns er båda med glädje...

2008-10-01

Hej!

Hoppas att alla har det bra. Här har det varit snörvligt värre och halsont. Hela familjen har varit förkyld. Förutom Balder då så klart! :0)


Här har vi kompisen Nikki... vi går alla och väntar på att få reda på om hon har bebbar i magen eller inte. Det ska bli såååå kul. Jag hoppas verkligen att vi får vara med på ett hörn och pussa och gosa med dom i så fall? Vi håller tummetottarna för Nikki.

Våra goa vänner har äntligen flyttat till sitt efterlängtade hus. Det är ju alltid en massa smått pyssel innan man har bott in sig. Men det är ju en klar fördel om man börjar med sådant man anser väsentligt... som gardiner t.ex. Här är gubbarna igång med att försöka få stången på plats. Inte det lättaste det inte... ;0)
Lille Martin var så klart med och övervakade upphängningen. Kanske den kan hålla för att klättra i en vacker dag? prrrr....
Nu på sensommaren gäller det att passa på att få lite go luft i näsan och mysa lite xtra när solen kikar fram. Oden har hittat en bra plats att ligga på. Här slipper han bli kall om lille maggen och så ser har ju på alla håll och kanter. Kanske kommer det ngn som behöver en utskällning så dom inte kliver för nära tomtgränsen?
Balder.... Man ska titta på tvn! inte från den...
Mysigare att pussas....
Massor med lööööv....
Nu äntligen så är hela huset blått. Det har tagit sin tig och haft sina randiga och rutiga anledningar. En stoooor anledning på att det dragit ut på tiden är GETINGAR. Gissa om Anticimex har jagat mång i år? Väntetiden blev en vecka. Men men... nu så är det klart och det är "bara" lite finlir kvar.
Blubbis övervakar arbetet... eller om vi ska vara riktigt ärliga så passar han pappa så han inte ska försvinna. Större farsgris tror jag inte det finns?
Smilla är en riktig njutare... Hon myser och pyser...
På vägen till skolan så står detta fina trädet i en kohage. Halva är rött och andra halva när grön. Lika roligt att titta på det varje år.
Kör man på en helt annan väg så åker man sidan om Ringsjön. Den syns väldigt dåligt på bilden. Här är i alla fall ett stort fält som korna betar på och ett stackars ensamt träd. Undras om kossorna trängs under det när det regnar? hmm... får jag kolla ngn gg.
Jag och min far hade turen att bli bjudna på annhörig-dag till marinkåren. Sonen gör ju sin militärtjänstgöring där. Vi bjöds på mat, fika, underhållning i form av uppvisning med helikopter och en hel del annat. Det var en riktigt trevlig dag. Till alla er som har förmånen att bli ditbjudna så säger jag bara: Tacka ja! Det var en skön och trevlig tur. Tack till sonen och marinkåren!
På väg ut med båten i skärgården...
Här ligger stackaren som ska bli räddad av helikoptern.... brrr... kallt....
Ni kan tro att den vispade upp vatten.....
Jag hoppas verkligen att jag slipper hamna i en situation där jag ska behöva vara med om detta... hugha....
Fantastiskt duktiga killar och tjejer....
Min goe lille pappa pausar lite... Han konstateradeatt det var xakt 50 år sedan han gjorde sin militärtjänstgöring på precis samma ställe.
Som avslutning bjöd marinen på ett musee-besök. Här är ett träd gjort av gamla pistoler i trä. Det tog en liten stund innan jag reagerade på att det faktiskt var pistoler som var bladverk och värjor som formade stammen. Coolt!
Ha det gött där ute så sess vi snart igen....