2010-01-31

Facebook, terror i ekastorp och lite till...

Jag och min gubbe har nu haft facebook ett tag. Vi tillhörde dom som sa att vi ALDRIG skulle ha facebook. Men men... Alla kan väl få ändra sig? Vi har hittat Farm ville! Vi skördar och sår och jobbar värre med farmen än bonden som bor uppe i gatan. Som om det inte skulle vara nog så har vi ett café att sköta med. Sen behövs det ju så klart grannar att samarbeta med så vi fick ju ha mer än en farm + att vi "lånar" stora dotras facebook. Alltså nu sköter vi 3 farmar, ett café, ett akvarium och ett husdjur i den virituella världen som facebook erbjuder. Suck! Det finns olika grupper man kan gå med i oxå. En grupp som är passande är "vi som hade ett liv och nu har facebook". Där passar vi nu! Eftersom vi har allt annat oxå att sköta så är det ju just bloggen som blivit lidande. MEN.... jag tänker INTE lova att bättra mig ännu. ;0) Det kommer säkert när jag/vi tröttnat på farmarlivet? Nu har ni fått nog med undanflykter till varför bloggen så sällan blir upp to date. :0)

Lille Tazzis växer som ogräs. Här-om-dagen tänkte jag ringa hans uppfödare och reklamera honom. Anledningarna var: äter på blommor, kräks upp blommor, gräver i krukor för att det är roligt att sparka boll med blomjord, dödat musen till datorn, trampade i bajs och kom sedan spinnande upp i sängen(söta fotavtryck i sängen), möblerar om i förnserkarmarna, chansar på att få springa över köksbordet, drar ut pottasanden över heeeeela toagolvet, kastar maten på golvet och spelar sedan boll med den, kastar maten på golvet och tycker det är fantastiskt kul att se hundarna fånga den, fiser surare än gubben och Oden ihop SUCK!!!!!! och det var bara vad jag kunde komma på just nu.... Icke att förglömma är att han dessutom är pappas kise. Han jamar och jagar honom. Han har fått smeknamnet Pipas Fågelberg. Vad vill han då? Jo... att gubben ska gå och sätta sig i soffan så att han kan ligga på hans ben och sova. sörj....

Ibland så är det mysigt att ligga i sängen....
Som ni vet så pluggar jag för fullt. "Bara" lite mer än ett år kvar nu. YES!!!!! Vi hade statistikövningar sist. Jisses vad rörigt och helt obegripligt. Men så... Ahaaaa.... Varför ska man göra det så besvärligt när det kan vara enkelt? Tja... enkelt och enkelt... men med rätta verktygen och vanliga svenssonord så blev det en helt annan femma att lösa statistiken. Skönt det är över nu. :0) Datorerna i skolan är ju inte de nyaste heller.... men dom funkar.
Han den där lille terrornissen... ett nytt påfund... Man kan krypa in under mattor. Smilla blir lite kinkig på honom. Så får man ju inte göra. Eller?
Titt ut... ser nu mig?
Dax att plugga igen.... Det är mer Smillas grej. Hon älskar att ligga på mina böcker.
RÖR MIG INTE!!!!! Jag ligger bra här på blocket...
När gubben är på jobb är Tarzan inte den glada kisen precis. Jag och Smilla och hundarna är tråkiga. Då surar han och passar på att nanna uppe i tornet. Bara för att vara pigg när pappa kommer hem. :0)
Ingen av katterna har egna vattenskålar. Smilla började redan som kisebebbe att dricka ur Odens skål. Tarzan övergav den lilla skålen och gjorde som Smilla. Fast av någon anledning så är Balder Tarzans favorit. Kan det vara för dom är lika dampiga?????? ;0)
Snö snö snö snö snö snö..... vitt vitt vitt vitt vitt.... så underbart! Äntligen har vi en riktig vinter.
Men även det som är underbart har ju så klart en avigsida. SKOTTNINGEN!
Smilla älska ju värme... en dag gick hon och jamade på mig och gubben hela eftermiddagen. Trögfattade människor! Hon brukar basta med oss och ligga på översta hyllan. Hon älskar det. Tarzan är inte lika förtjust utan kommer in i eftervärmen när dörren är öppen.
Hon jamade på dörren till bastun! Kan piken om kyla bli större från en katt? Nä, tror inte det. Hon ville alltså in och basta i värme. Vi fick öppna dörren till henne och tänka sig... hon blev tyst. Men riktigt sååååå bortskämda blir dom faktiskt inte så vi startar bastun när dom vill. :0) Även om gubben tyckte idén var bra och att vi kunde basta. :0)
Men.... gubben lillasyster och hennes pojkvän har varit i värmen i Thailand Dom var så goa att dom kom upp till oss samma dag dom landat på Kastrup. Halledudana... det blev rena julafton när dom kom. Vi fick en fantastiskt fin tavla som både jag och gubben blev förälskade i. Dom hade även med sig lite annat smått och gott åt oss. Gulligt av dom....
Men ni kan ju gissa om dom frös? Vi hade bara -18 när dom skulle åka igen :0) och dom kom får +30.
Tazzis på hans favoritplats. Här ligger han varje kväll. Skulle gubben vara på rymmen så springer Tarzan efter och skriker. JA han skriker! Det är inget jamande utan skrik. Tyst blir han när gubben satt sig igen.
Bara titta på kallestropp....
Här har vi systeryster, Hatch. Hon anfaller Nikki utan att blinka. Hatch har samma temperament som Tarzan fast hon fördärvar inte saker och är inte pipig/skrikig.
ATTACK!!!!!! Stackars Nikki. Hon får utstå mkt från den spinnande lilla valpen med klor....
Men... Även om dessa syskonen var de med minst päls så är det dom som ser mest ut som pappa, Brage. Underbart att få en Brage med kort päls. ;0) Fast... byxorna kommer och lite man mellan frambenen... och sen är han fluffigare än en vanlig korthår. Ahhh... en fluffy med kort päls. :0) Hittar inte ngn från den nya kullen som ser ut som Hatch och Tarzan.
Nu är det nog dax att skörda?
Ha det bäst där ute så länge... Ba baj....

2010-01-11

2010...

Jaha... då har det blivit år 2010 nu. Ännu så länge har början varit bra. Efter ett besök hos våra goda grannar kom denna fina bilden till oss i ett mail. Det är stora dotra med deras två goa rottisar, Saida och Affe. En go tös och en redig påg...
Nu i vinterkylan som varit så är det aldrig fel med hemmagjord soppa. Guuu vad gott det är. Lite lagom pilleri med makaronerna men helt klart värt besväret. Slurp!!!!
Som ni alla vet nu, ni som läser här, så älskar jag vintern. Bara titta på hur vackert det kan vara med frusna buskar. Spirrea tror jag det heter?
Här har vi lika fina cypresser....
Bara att stå nere i gatan och titta upp är en lisa för själen... lugnt, fridfullt och bara så fint...
Har ni studerat gräset ngn gg när det är fruset. Det bildar fina små mönster...
Eller en fönsterruta....
Tarzan växer så det knakar i hela han. Han väger nu 3050g och har inte fyllt 4 månader ens. Vart ska det sluta???? Ha ha ha... nog för att gubben får en stoooor katt som han ville i alla fall. :0)
När Oden och Balder ska gå ut i trädgården så rusar Tarzan i ilfart upp i fönstret. Han är så nyfiken på vad dom gör ute. Han har oxå ett att det flyger fåglar ute. Han kan ibland ta ett skutt rakt upp på rutan för att försöka fånga ngn pippi som flyger förbi. Men ut... ICKE!!!! Skönt... Han får vänta tills det blir varmt ute och gubben har täppt igen under altanen.
När jag står vid spisen har jag min trogne vän alldeles bakom mig. Han sviker aldrig! Inte när det är mat med i alla fall. ha ha ha....
Såhär kan det se ut en helt vanlig kväll på ett jullov. En trött dotter som bloggar och en lungsjuk gubbe som serverar mat på facebook. Gäsp....
Mjukismat är smarrigt... Tarzan glufsar i sig i rekordfart och försöker sen ta över Smillas fat. Hon är ju så snäll så hon låter honom ta hennes mat. Men ååååhhh nä... vi passar honom och lyfter ner han när han ätit sin mat.
Nannar på de mest konstiga ställen gör han med... lille Tazzis....
Smilla passar på att hjälpa honom med hygienen när han nannar....
Sist vill jag lägga en liten bild på vår underbare Jack. Det är snart 4 år sedan han dog. Men saknaden är fortfarande tung och en tår kommer alltid i ögat när jag tänker på honom. Vår goe vovve. Bilden är tagen vid Häckeberga när sonen och gubben var ute och fiskade. Jack var fullt koncentrerad på om det blev napp eller ej. Mammas påg....
Ha ett fortsatt bra 2010 och njut av livet som om varje dag vore den sista men lägg planer för livet som om det vore evigt....
bajbaj....