2007-08-31

carpe diem???






















Eller hur det nu stavas??

Idag har både gubben och dottern varit hemma med halsont , skallebank och lite lätt feber. Jag hoppas att jag slipper det och resten av familjen. Trodde inte höstförkylningarna skulle komma redan?

Oden har inte heller varit riktigt på humör idag. Han kanske oxå är lite kylder? Ännu så länge bubblar det inte i han snäsa i alla fall och trött är han ju alltid.

Härom dagen var vi ute och åkte en runda på sena eftermiddagen. Vi hittade ett fält där det gick flera storkar och åt. En fantastisk syn! Lite taskigt är det att mobilen inte kan zooma så mkt att man sen kan se klart och tydligt. Ni får zooma själva med er dator eller så får ni gissa er till vart pricken finns på bilden. Jag har i alla fall bestämt att min nästa mobil ska helt klart ha en bättre kamera. Det är ju den som vi använder vid alla tillfällen numera ju.

Jag lyckades få gubben och dottern till matbordet när lasagnen var dukad. Bara gubben hade mat kvar på sin tallrik och vi andra satt och höll honom sällskap. Då kan man se vid bortre änden av bordet... en Oden som följer varje liten rörelse som gubben gör. Oden är ju stor nog att se allt som händer uppe på bordet utan att behöva förta sig eller sträcka på sig nämnvärt. Lite värre var det för Balder. Men ni ska veta att han gjorde vad han kunde för att se över kanten han med. Han var så söt där han satt och tittade. Nu ryggar väl alla "hundvetare"? Ja ja ja... jag vet att man ska vara konsekvent och så vidare.... men inte 17 så klarar jag det i alla lägen. Hjärtat smälter ju som smör i en het ugn ibland. Det är ju lite som med barnen... jag är helt enkelt an uns blödig och lättflörtad i dom lägena. Det kan jag bjuda på så länge alla mår bra och det gör dom.

Hur som haver så fick vovvarna varsin smakbit av gubben. Det smakade susen tyckte dom båda. När vår mat var uppäten så fick de fyrbenta vännerna nya tuggben. Det sa smask och slurp....

Nu ska jag ha en kopp java och fördärva mina lungor lite....

Bajbaj och ha dä gutt.......

2007-08-30

skolstart!!!!!




































Hej på er där ute!
Sorry jag har varit borta ett tag nu...
Sommartiderna är över och skolorna har börjat.

Jag ska väl villigt erkänna att jag tycker det är ganska skönt med vardag igen. Denna sommaren har inte varit någon hit direkt. Jag har opererats, regnet har öst ner, värmen har varit klibbig och jobbig, myggen har jagat oss vart vi än gått och hundarna har fått en massa fästingar. Nä fy va skönt det äntligen ska bli höst!

Äntligen ska man slippa ha takfläkten surrandes varje natt. Lugnt och tyst och höra regnets smatter mot rutorna och vindens sus i skogen... det är livet det. Inte blir det sämre av att vi detta året kan tända vår nya fina öppna spis. Den var svärfar och gjorde till oss i våras ju... Man blir verkligen impad av vad han åstadkommit med sina händer och lite sten. Jag har ingen riktigt fin bild på spisen nu när den är helt färdig. Men när höstvindarna sätter in lovar jag att ni ska få se hur spisen vuxit fram och blivit så fin att den skulle passa i ett slott.

Som ni känner till så har vi två hundar i familjen, Oden och Balder. Efter smutsiga lekar under enarna i trädgården blev beslutet att de båda skulle badas i går kväll. Oden den store lufsen njuter och tycker det är underbart skönt med massage. Fast..... han tycker det inte förrän han väl står i badkaret och är full med schampo. Nu hör det till saken att han blev kastrerad i början av året och då går man upp i vikt. Motionen har inte varit så pass som den borde heller. Dels för att jag inte kunnat gå och dels för att han INTE vill vara ute i värmen om inte det är en tur till sjön som står på dagordningen. Sjön har inte blivit av eftersom Odens fuktxsem inte blir speciellt bra då. Dom blir rent ut sagt skitkassa.

Tänk er nu in i situationen.....
Gubben ska bära in Oden i badrummet och där sätta ner honom i badkaret. Men..... Det är inte Oden riktigt med på..... Kan ni tänka er min lille gubbe ska bära in en rottweiler på 56kg som stretar emot med alla fyra benen???? Själv skrattade jag så jag höll på att dö..... :0) Det var en syn det.... jag trodde man bara fick se sådant i tecknade serier.....
Balder är betydligt enklare att ha att göra med. Han låter husse bära honom som om han var en bebis och sen är det bara till att sätta honom i badkaret. Där står han och skäms. Kvalificerat djurplågeri... det anser Balder att ett bad är.

Dagen idag har jag hittills ägnat åt att borsta hundar och ansa pälsar. Jag tror inte ni kan föreställa er hur mkt päls dessa två yrväder kan fälla på ett halvt dygn. Det är i alla falla så mattan i vardagsrummer ser ut som en ryamatta.

Men nu är dom söta och fina båda vovvarna här. Oden är en snyggweiler och Balder är.... en ... Blubbis....
Tänkte jag skulle bjuda er på lite sommarbilder idag...
Vi har sommarhundarna Maja och Nonno....
Vi har lillkille Rasse som kör gräsklippare ensam för första gången.....
Vi har Loppan som leker med skummet i badet... hon vill gärna tro att hon är en ängel.... ;0)
sen får ni gissa resten.....
Ha det bästialiskt tills vi hörs igen....
Bajbaj......

2007-08-06

Fint besök!


För snart en vecka sedan var gubben och hämtade hem båten. Den ligger fint nu på landbacken utanför huset. Det har putsat och fejats flitigt av gubben och den stora dottern. De mindre barnen har åkt på semester med sin mor och styvfar.


Vår största son kom på besök med sin hoj. Måste ju kolla in båten ordentligt! Som mamma är man nog ganska jobbig för en hojåkande 20åring? Nerverna kryper utanpå kroppen när man hör om trafikolyckor. Jag brukar kasta mig över telefonen och kolla så min store lille kille är oskadd. Stackars pöjk tänker ni säkert?! Japp så är det att ha mig som mossa. Nu hör det till att för lite mera än en vecka sedan hörde jag talas om en trafikolycka i stan. Det var sonen som berättade detta faktiskt. Jag hade själva missat det på både radio, tv och i tidningen (vilket tillhör ovanligheten). Nja.... det var ju inte min son som varit med.... men väl han kompis.... Jag fattar mig inte på denna olyckskorp till kille.... han har banne mig lyckats med det mesta.... blivit på körd och skadad när han körde moppe och nu med hoj. Det är ju inga små olyckor han är med om heller. Han klarar livhanken med en hårsmån medans hans fordon blir totalkvaddade. Hans skyddsängel måste ha ett hektiskt arbete!? ;0)


Men ngt som känns tryggt är att nästa gg (som vi hoppas aldrig blir) det är översvämning så har vi i alla fall vår egen lilla ark att ta skydd i....


Ha det gött tills next time..... (lite utrikiska där... ;0) )

Slöa barn!







Jag och flickorna tog oss en tur till IKEA för att handla glasburkar till skafferiet. Vi var nämligen rörande överens om att det ser mycket mera aptitligt ut med varor i glasburkar än pappersförpackningar. Visst ser det fint ut!






Men under tiden vi omförpackade våra varor upptäckte vi saker som vi helst inte skulle velat se. En ny oöppnad förpackning med havregryn var visst bebodd med mask... örk... tvi... fyyy... Denna upptäckt har gjort att ingen av familjemedlemmarna nu vill äta havregryns gröt. Jag måste oxå berätta att utgångsdatumen inte var förrän i mars 2008. Det lär gå vääääldigt lång tid nu innan havregryn kommer att finnas i vårt skafferi. Ryser vid bara tanken....






Efter en dag som denna var flickorna trötta och det blev myspys för resterande av dagen...






ha det gött och se upp för "monster" i skafferierna....