2009-02-25

Hej på er!

Hur stå det till där ute med er alla? Här är det lugnt. Här om dagen när jag stod inne i badrummet så kunde jag inte låta bli att ta en bild på hur solen sken in genom fönstren i vardagsrummet. Seeee som det lyser. Vi är nog på väg mot ljusare tider i alla fall.
Se som det kan gå när kottarna försöker ha sitt godis i fred....
Men sen så fick hon njuta i fred... ;0)
Tänk vad svårt det ska vara att få fina bilder på jyckarna. Deras ögon lyser som jag vet inte vad... Men söta och goa det är dom.....
Snacka om catfight!!!! Detta är gubbens och Smillas morgon-ritual. När hon och jag kelat klart på morgonen så ska hon döda honom några gånger innan han får lov att åka till jobbet. Ibland så hinner dom med en liten fight på kvällen. Men det är om pappsen orkar och inte blev allt för illa tilltygad under morgonpasset. Smilla har nämligen klorna ute när hon och pappa ska bråka. Blodigt allvar....
Hon slänger sig i soffan... det händer att han får fånga henne så hon inte ramlar ner....
Han vet hur han ska reta henne med....
Han killar på magen eller klappar henne på rumpan.....
Var i skolan i Växjö i helgen.Såhär tomt var det när jag satt och väntade.... Inte en kotte....
Sen bar det av hemåt.. Vägarna var fina ända tills jag kom ner till hemtrakterna. Där såg det ut såhär...
Set ni gubben uppe i tornet? Det var bitande kallt och blåste lite lätt. Tänk att ha hans jobb! Nääää fyyyy.... Hoppas han har fallskärm... :0)
Ibland så händer det att man får vänta....
Undras vad han läser? Upps.... smycken.... ;0)
Såhär kärt är våra bekantingars hus i kvällssolen...
På vägen hem körde vi förbi ringsjön. Just denna bilden har jag tagit under årets alla årstider. Kanske ni kan hitta dem? Jag jitter inte leta....
Men vacker är sjön.....
Här är kopplingen mellan två av ringsjöarna... Där är det ingen is...
För x antal år sedan när vi flyttade in gick det att använda duschen i tvättstugan. Balder fixade så tapeten kom ner från större delen av duschen. Gubben skulle vara flitig och började så smått att riva i tvättstugan med. Men bläääääää.... då kom ju golvet. Suck! det känns som om det aldrig blir klart! Kommer alltid ngt emellan.
Här är den beryktade duschen.....

och prata inte om garaget.... När vi väl gjort ngt klart så städar vi garaget så det ser hyfsat ut. Men sen är det nästa projekt och då blir det överfyllt igen. Kanske borde garaget göras ordning först så man visste var alla saker hade sin plats?
Men men.... Vår uteplats gör sig bra i snön med. När det blir vår/sommar så ska gubben sätta fart och bygga lite väggar och vindskydd och staket där med.
Tro inte att det går lättare att komma in i garaget från detta hållet. Tanken var ju att hundarna skulle ha en del av lila förrådet. Men nääää..... ännu så har det inte blivit av.... kanske efter altanen och duschen och tvättstugan och och och.................
Här har vi deras lilla hundgård. Den är så lite att dom sällan sitter där. Men visst ngn gg så gör dom ju så klart. Men då är det mest för att inte dregla ner gästerna som kommer. :0)
Det underbara GULA garaget.... varför väljer man gult i ett garage?
Hela denna underbara biten hade vi tänkt hundarna skull få sen.
Smilla vill ju så klart oxå vara ute. Tanken slog oss att om vi sätter tak över hundgården så kan hon vara ute med dom. så blir det nog?
Nähä gott folk.... Nu har jag snart nackspärr och behöver sträcka på mig. Ha det bäst där ute!
GRATTIS till Lena L på hennes födelsedag....

2009-02-23

Hej!

GRATTIS! Säger vi till vår lilla stora xtratös på hennes födelsedag. Massor av kramar och pussar från oss alla.....

2009-02-14

VARNING FÖR ROTTISAR!

VARNING!!

Jag varnar känsliga läsare, tittare, hudrädda och de som inte förstår ironi för att fortsätta titta på detta inlägget! Hela inslaget är fyllt med kamp-hunds-rasen ROTTWEILER....

Här nedan kan vi se den stora stolta rottweilern ODEN. Han spanar ut genom fönstret och vaktar sin trädgård så att inte ekorren stjäl hans boll.
Vi ser här hur Oden försöker äta upp ett litet stackars barn.
och kom ihåg!!! Många som har rottweilers eller andra hanhundar säger ganska bestämt att man INTE kan ha två hanhundar tillsammans Beviset har vi här... Oden och Balder ligger och trängs på samma matta. Jag har lärt mig en läxa... två hanhundar= två mattor av samma sort
Det är även livsfarligt att lämna sägen ledig utan tillsyn. Här har Oden beslagtagit hela sängen. och det var inte för att värma den till oss....
Det är heller inte helt sällan man ser hur han kämpar för allt vad han är värd. John Blund har fortfarande större makt över Oden än hans kamp om att hålla ögonen öppna. Den enda som kan få honom att öppna ögonen och vakna till liv är om kylskåpsdörren öppnas.
Här nere har vi gatans tik, Fanny. Hon kämpar dagligen mot de nya modetrenderna.
Här se vi hur Fanny har stulit mors mössa. När en rottistik fryser är det bara att lämna över mössan. Dom är ju livsfarliga och vi har fått lära oss att inte ta en fight med en rottweiler.
Här sitter Affe... Han är den enda i gatan med akademisk utbildning. Han kan det mesta inom lydnad. Han brukar gå ut med far ibland. Gissa om far är duktig på att gå fot. Han stannar på rätt plats och delar med sig av godiset i fickan. Alla hundar borde ha en egen ägare att dressera.
Detta är Nikki. Vänner till oss fick henne för att hon var oregerlig och en typisk rottweiler som det slagit runt på. Hon var argsint och omöjlig att ut och gå med. Hmmm... Nu går det bra.... Petra och Robin har lärt sig att själva bära på kopplet.
Detta är Odens mamma. Hon heter Nikki hon med. Mamma-Nikki har allvarliga problem. Hon är BARNKÄR!!!!!! Har ni hört ngt värre om en kamphund? Hon vill vara med sina människobarn och kela. Hon tog hand om alla sina 12 valpar själv. Tänk vilken kamplust när man orkar med 12 ungar på samma gång. Handen på hjärtat så... NEJ tack! Ett barn åt gånger är alldeles nog för mig i alla fall.
Skänk nu en tanke till alla dessa fantastiska kamphundar. Visst har hundexperterna rätt i att detta är en kampras. Det är ju därför dom är de goast vi har.... Fattar ni väl?.... :0) Värst av allt är väl allt dregel?
Sniff och tass och rumpvift till er alla från oss alla

Hej!

Hej där ute...
Lite pinsamt att det tagit såååå lång tid för mig att komma till skott och skriva några rader här. Men men... jag har lämnat ett löfte om att det ska bli bättre. Jag gör att tappert försök nu... Främst vill VI önska alla en riktigt trevlig alla-hjärtans-dag!
Nyårs afton var en lite speciell dag här hemma. Gubben han friade på tolvslaget! Nu stiger bröllopsbestyren oss till huvudet här. Guuuu vad det är mkt som ska planeras innan.
Gubben han har provat fracken så den sitter som den ska.... När allt sitter som det ska och alla tillbehören är med så kommer han att bli den stiligaste mannen som gått längst altargången i kyrkan.
Själv måste ju jag oxå få vara med på ett hörn.... eller??? :0)
Såhär kallt kan det vara när stora dottern står vid buss hållplatsen och väntar på den mindre dottern. Fast.... jag vet inte om vi kan säga så längre? Tror hon vuxit om oss båda nu?
Vi fick lite snö nu i dagarna. De flesta gnäller om snön men jag älskar snön. Nu har vi haft två underbara dagar med sol och gnistrande vit snö. Jag känner träningsvärken i benen efter allt pulsande. Men vad gör det....
Lite synd om våra små blåmesar bara. De hade lite svårt att hitta in och ut ur holken.
Kan ni tänka er.... Plogbilen hittar även hit ut. Vad som är lustigt är att ofta så är vår väg finare än de större vägarna här runt omkring.
Såhär fin snöig väg har vi på hemvägen.....
och blickar man rakt ut i skogen så kan man njuta av allt det vita fina....
Upps... plogbilen här ute?
Kossorna har antagligen gömt sig tills solen kommer fram.....
Vår lilla Smilla har blivit steriliserad. Det var såååå synd om henne. Hon avskydde så klart tratten. Det gör väl alla? Hundarna var inte riktigt kompis med henne och tratten.

Pappas goa varma famn gick bra att ligga i när hon höll på att vakna ur narkosen. Jag och Smilla var inte kompisar på tre dagar. Det var ju jag som höll henne när hon sövdes. Gissa om hon kan vara tjurig? Mmmmm... värre än ngn annan jag vet faktiskt.
Sover sött framför brasan. När hon vaknade så skrek hon ngt fruktansvärt av rädsla. Kroppen ville ju inte riktigt lyda när hon öppnade ögonen. Jag och hundarna sprang till undsättning och Oden var så mån om henne. Balder blev nog lite rädd för att hon skrek så högt. Han höll sig i bakgrunden och lät Oden vara syster till henne.
Nyss hemkommen och i en helt annan värld och ovetande om allt och alla....
Vår lille kompis och fästeman fick höra att hans nossar skulle ryka. Han gömde sig för sin mamma i en låda. Ser ni honom?
Fritt fram eller?
Väninnan vill få till "bilden" på sin Nikki. Men hur ska man få en söt rottistik att se tuff ut? Lillhusse gör vad han kan... -är där ngt? Passa huset!!! :0)
Nikki gömmer sig hellre bakom blomsterna. Varför kommer man att tänka på tjuren Färdinand... :0)
Mer snö i Ekastorp.... Myyyys.....
Det är inte bara katter som får gå till tant veterinären och bli av med kroppsdelar. Även lille Nonno fick komma till henne. Han är så go med sin lilla "stig-helmer" mittpå huvudet.

Han är nog faktiskt ganska lik stig-helmer i övrigt med... snäll, harmlös och luras med sin iq.
Bilden är ifrån växjö universitet. Gubben undrade vad jag hade för väder där och då fick han dessa två bilder. Kan säga att det snöade när jag körde hem.

Visst är hon världens sötaste katt. Varje gg gubben ätit klart och reser sig från stolen så hoppar hon dit. Kanske han glömt ngt gott där? Får väl erkänna att hon inte är så lite bortskämd. Men vad gör man. Hon borde legat på en vikt mellan 5-9kg och tappade i stället till 2,5kg. Vi har matat henne med precis allt hon velat ha. Resultatet= en Smilla som hypnotiserar varje tugga pappa tar och sitter gärna i hans knä när han äter och får hon inte det så sitter hon på stolen bredvid. Men så strålande söt hon är. Våransons lilla bebbe.
Smilla har koll på väder och vind från sitt hål.
De sa på radion att det skulle vara klart längst med kusten. Här ser vi beviset.....
När vi byggde om sovrummet så hade vi sängen i vardagsrummet ett tag. Skitbra sa Smilla!
Fin utsikt från sängen....
Även småttingar som är stora kan sussa gott....
Anledningen till att jag inte gillar att baka är att allt bara försvinner med det samma. Denna gången fångade jag dom på bild innan familjen gick lös på högen med bullar.
Avslutar dagens skörd av bilder med ett hjärta till.... det är ost från gyllene måsen/ mc. Arne/ mcd...
Ha det bäst där ute tills nästa gg vi hörs....