2009-08-28

Vardag igen...

Hur roligt och deprimerande det än låter så ska dotra och Balder gå på internat. Det har varit en massa förberedelser inför skolstarten. Här ser ni en av pinalerna dom tog med sig... ;0) En söt ficklampa som ser ut som en gris och så lyser det ur trynet på den. Fantastiskt söt....
Balder är så klart med och planerar....
Hur ska vi klara oss???? Kanske mer mamma som är pjallig?
Du och jag matte......
Vilken tur jag ska ha lilla du med....
Vi fixar detta siss... Vi slår dom alla med häpnad med vårt teamwork...
Suck! Jag ska sova en hel vecka när dom åkt....
Dotra och Balder har åkt iväg och gubben oxå börjat jobba... då får han syn på denna lille tallen på egen promenad i skogen. En lite kalv som kommit på villovägar. Hoppas han/hon hittade hem till mamma koooo igen.
Här har vi en lite krabat på snart två år som söker ny matte och/ eller husse. Jag hjälpte väninnan att sätta in en annons på blocket. Suck!!!! Svårare än vad jag trodde. Blocket vill antagligen inte att man är uppriktig i sina annonser? Eftersom han är en problemhund med allt vad detta innebär så ville vi att så mkt som möjligt skulle komma med i annonsen. Första annonsen kunde verka stötande, andra beskrev inte varan och vi fick inte länka, kopiera eller hänvisa till annan text och samma på tredje och fjärde annonsen. Men... hunden beskrevs och enda kopierade var vad blocket haft för kommentar på första annonsen, tredje och fjärde har jag inte en aning om vad som var fel på? Kanske ordet "problemhund"? Är det stötande och ngt som inte beskriver varan kanske?
Stackars lille Tibbe! Hur svårt ska det vara att hitta en ny matte och/eller husse?
OM du vet någon som är intresserad och van vid problemhundar så hör gärna av dig...
Igår så var moster på besök. Vi hade en så mysig dag. Vi satte ryggsäcken på Oden och tog en promenad i skogen. Han är en fantastisk bärare och underbart duktig på att gå sakta. Både jag och moster har inget spring i benen nämligen.
Vi letade svamp, blåbär, lingon och hallon. Vi hittade bara vit flugsvamp, ett blåbär, inga lingon och en drös med uttorkade hallon. :0) Vi får vänta tills svamparna sätter lite fart i september/oktober ngt...
Vår lilla kyddebolle håller på att bli katt igen. När jag och hundarna bantar så åker resten av familjen med på köpet. Lilla Smilla har gått ner 800g. Suck! Tänk den som kunde gå ner 20% av sin vikt på en månad... Halleluja! :0)
Idag kommer dotra och Blubbis hem... saknar dem så... ska bli skönt att få hem dom i helgen...
Ha det bäst där ute! Bajbaj...

2009-08-17

Gott o blandat...

Hej på er alla... Nu så är det dax för GAIS att spela igen. Då passar jag på att skriva några rader här. Det var ju faktiskt ett tag sedan nu. :0)

I våras hittade jag fröpåsar med röda solrosor. mmmm... fint tänkte jag. Men vilka blommor???!!!! Dom lät verkligen vänta på sig. Först så behöver dom flera liter vatten per dag och sedan så har dom tagit betydligt mkt längre tid på sig att komma fram och då har jag bara fått EN blomma av ca 20-30 fröer. Suck! Men den törstige f...n som kommit fram är i alla fall fin. Titta noga nu för vi kommer aldrig mer att så dem här i alla fall.
Dotra var hos tandregleraren idag. Såhär glad kan man se ut i ett väntrum.... :0)
Smilla ser ut som en katt och låter som en katt. MEN... hon tror nog själv att hon är en hund/katt med fel på stämbanden. :0) Hon älskar när gubben gör små pappersbollar till henne. Ögonen lyser och hon vet vad som är på g....
skynda dig då.... ge mig min boll nu......
TA HIT MIN BOLL!!! NUUUUUUU!!!!!!
Tjaha... då får jag väl prova med andra tassen då......
Nu hoppar jag snart....
Gubben fick hålla bollen lite till så jag kunde få en fin bild på vår lilla kise... Hon kallas numera för kyddebullen på ben... :0)
Eftersom gubben hela tiden får göra bollar till Smilla så bestämde han sig för att kolla läget under hennes ställning. Gissa vad... jo... 5 bollar + 3 hårsnoddar + 6 möss + topz och ob... Det gav utdelning och hundarna förvånades över alla leksaker som gubben trollade fram till Smillis.
En sen kväll på vägen hem så lös månen så fantastiskt.... ville fånga den på bild...
Det gick inget vidare bra att fånga månen på bild. Men då hoppar ett rådjur fram framför bilen... Hittar ni den? Inte jag.... men den ska vara där ngn stans...
Min goa kusin och hennes make och deras hundar var på besök en dag. Maja och Nono som ni träffat här förr....
Liiiiten vovve kan bli bortskämd? eller? Njaaa... liiiite i alla fall... :0) Här får hon en lektion om hur mobiltelefoni fungerar. Maja önskar sig en egen i julklapp så hon kan gå på egna promenader i skogen. UTAN mamma, pappa och Nono.
Suck! Glöm det tjejen! Det blir aldrig ngn mobil till dig. Du får snällt gå med oss andra.
Maken håller med om att det är dagens skämt. Han har just blivit nerslabbad av Oden som var kelig. örk.... Men maken är ju lycklig för det. :0)
Jag, gubben och stora dottern tog en tur till Båstad för att bada och sola. Gött... förutom att nyckelpigorna bestämtsig för att invadera stranden.
Efter en stund flyttade vi ut till den lilla kåbben i stället. Där var inga nyckelpigor i alla fall. Men... en massa stockholmare (måsar) runt om. Inte visste jag att dom kunder kurra.
Massor av snäckor längst hela stranden....
Solen tar även på sensommaren. Jag var förutseende och hade solbrillor på mig hela dagen. En riktig mammatvättbjörn blev resultatet. :0)
Kan ju dölja det med brillor kanske?
hmmmm.... Nopp.... dotra är inte gravid.....
bara en liten Smilla som kom fram......
Vi passade på en dag att åka ner till morfar och bonusmormor med... Vi solade och badade hela dagen och sen blev det fika vid vagnen.
Vad har hänt i sportdelen då?
Läs högt! Jag vill oxå veta! säger gubben till svärfar.
En dag när jag satt och pluggade låg Smilla på stolen sidan om. Jag bara väntade på att hon skulle ramla ner. Halva eller hela gumpenhängde utanför kanten. Nannade gott gjorde hon. :0)
Morfar och bonusmormor var hemma på fika. Här sitter gubbarna och letar husvagn med ljus och lykta eller så är det fotboll som ska kollas.
Bonusmormor passade på att vila en stund.....
Det gjorde Oden med fast ngt högre tonläge... ;0)
Visst kan moln och väder vara tilltalande... Vår gata innan oväder.
En kvällstur med bilen.....
Sockervadd på himlen.......
hmmm... magen börjar knorra av allt tänkande på sockervadd....
Bäst vi tar ett stopp på Mac Arnes, gyllene måsen eller vad ni nu vill kalla det. Gott var det!
Balder han behöver dubbla uppsättningar med saker. Han ska flytta och gå i skolan nämligen. Gubben har gjort så fina soffkorgar åt han. Visst vet Balder att det är hans. :0)
Oden vill sååååå gärna oxå ha en ny sängsoffekorg. Men ha får försöka att använda Balders så länge.
Men men... heter man Oden så kvittar det väl om korgen är till Smilla bara den är mjuk i kanterna....
Tro nu inte att vi fejkat bilden för att den ska se dum ut. Han är faktiskt så "dum" att han tar korgen som är lagom stor till katten när hon sträcker ut sig.
Men vi älskar vår lille klumpen för det!
Ha det bäst där ute tills vi hörs igen...