2009-09-29

En tyst blogg...

Idag ägnas den tysta bloggen åt Fanny... Gatans grand old lady....
Sov gott....



2009-09-16

VARNING!!!!!! Känsliga läsare bör inte läsa detta!

VARNING!!!!! ALLA SOM INTE FÖRSTÅR SIG PÅ IRONI KAN SLUTA LÄSA NU!
ironi = förlöjligande under skenbart beröm, m.m (hämtat ur svenska akademiens ordlista)


I medier blir vi ständigt påminda om hur farligt det kan vara med kamphundar. Rottweilern tillhör denna kategori av raser. Oden är en livsfarlig hund och kan vålla stora skador på såväl småhundar som människor. Det är inte att rekommendera att ha flera hanhundar tillsammans heller då de kan komma i stora konflikter mellan varandra. Det är heller inte lyckat att ha barn tillsammans med denna typen av livsfarliga raser. Att dessutom ha katt tillsammans med hund bevisar hur omdömmeslös hundägaren är. Här nedan får vi se några skräckxempel:


Det stackars barnet sitter uppkrupen på stolen och är uppenbarligen rädd för att ha fötterna på golvet.....
Bonusmormor är helt förskräckt över tanken på alla dessa hemska hundar under samma tak!
Vi ser här ett lysande xempel på hur man håller fast sin kamphud för att den inte ska attackera andra. Ett stadigt grepp runt bringan. Morfar kan!
Titta på gapet och de sylvassa tänderna.... Var tacksam över att inte fingrarna är i käken på denna best.....
Här ser vi hur hunden försöker skada det stackars barnet. Kan kämpar förtvivlat efter att ha blivit tvångskelad och pussad på.
Här kan vi betrakta den lynniga katten! Hur kameran än vändes och vreds på så blundade hon för blixten. Katter är säregna och ICKE hjälpsamma. Varning igen! Använd inte blixt när du försöker smyga dig på katten och ta en närbild. Dom blundar fortare än du reagerar.
Här ser vi hur illa det kan vara att samla tre hanhundar under samma tak! Dom ligger huller om buller och utgör en fara för alla som vill resa sig och gå. Snubbelrisker är stor! TÄNK om ngn skulle snava över en hund och bryta benet. :0( Hemskt! Maken demonstrerar hur enkelt det kan vara att snava över en hund.....
Att en pudel och en rottweiler inte går ihop är ju en självklar sak. Bara titta på bilden och se hur dåligt skärpan ställer in sig med ett stort huvud och ett litet!
Dess utom finns risken att den stackars lilla pudelhanen dränks i dreggel från den stora stygga rottisen.... Nä, håll dessa raser isär... Tänk på drunkningsrisken OCH eventuella klämskador som kan uppstå OM rottisen lägger sig på den lilla hunden....
Här är sista bilden för dagens varningar! Ytterligare två hanhundar... Men nu förstår ni själva risken med dessa hårbollar.... Just det! Akta er för att vara finklädda! Bara tänk på allt hår som tappas och fastnar på kläder och liknande. Det finns även risk för att dessa hanar delar med sig av bakterier i form av pussar.
Detta var dagens varningar. Jag hoppas att ni blivit lite klokare och tar till er av det nu just sett. Mest för er egen säkerhet!
Kontentan av det hela: använd oömma kläder, ha uppsikt neråt när du vistas med monster som dessa, ha en servett till hands för att torka bort eventuella salivdelningar.
Är du tuff? : lägg dig på golvet och delta i sidanomsovandet, pussa tillbaka, lek med pinnar, lägg undan kameran och kela med katten(risk finns att den börjar spinna).
Ha det gött där ute nu när ni är rustade för att möta alla hemska kamphundar!
bajbaj :0)


2009-09-14

Im so lonely.... :0(

Jag vet inte vem som det är mest synd om här hemma? Oden eller Smilla? Oden tycker det är helt ok att vara ensam "hund" och bli bortskämd med go mat och ligga i sängen. Dela vattenskål har han alltid gjort med Smilla....
Men visst är det trååååååktig utan Blubben....
Smilla är ett sovande djur! När som helst och vart som helst. Skulle hon sedan mot förmodan vara pigg och vaken så skriker hon efter Balder. Suck! Är inte hon katt och han hund? Eller jag har missat ngt? Antagligen efterson hon tycker jag är en puffig kudde man ska nanna på.... ;0)
När det blir för varmt och jag börjar få kramp rullar jag ner henne vid sidan om mig.... Funkar det med!
Vårt lilla svin (marsvin) som blev vår lilla xtra adoptivson när dotar och Balder lämnade oss fick ett gott bad. Konstigt nog så njöt han av badet och mös riktigt i famnen sedan. Pappa bjöd på lite sallad sen....
Här hemma pluggas det för fullt om dagarna! Filosofer och pedagoger står på agendan. Smilla fördjupar sig väl....
Riktigt hur bra det går för mina studier med en katt i böckerna vet jag inte. :0)
Wow.... Nu vaknar hon! Eller????
Vi hade röjardag borta i området vid "dammarna" i helgen. Det var riktigt roligt att rensa ogräs för en gång skull. Det började med en djungel och slutade såhär fint. På bild ser ni en av våra goa grannar.
Titta så bra det blev!
Här ser ni lite hur hela dammarna såg ut från början.... Jag vill passa på att tacka alla som hjälpt till med jobbet. Det var en kanondag och vi skojade, åt och drack under arbetets gång. Vi fick lära oss lite danska och våra danska nya vänner fick lära sig lite svenska. En riktig kanondag fylld med skratt och skoj. Lite ledsamt att vi saknade våra goa BH och GH för dom hade oxå gillat dagen. GH var där och tjuvstartade dagen innan och visade sin lojalitet och goda vilja. Till skillnad från somliga andra som "gömde" sig. Men ingen kan ha gått ohörda förbi, det såg jag till, :0) utan att alla fått reda på att våra goda grannar BGH oxå dragit sitt för att hjälpa till. Nästa gång får dom vara med oss alla andra och äta, skämta och ta några bajer...
Men gissa om jag har träningsvärk i benen???? och en jä..a värk i kroppen. Händerna levde sitt eget liv i söndags. Hmmm??? levde och levde??? går att diskutera kanske....
Men guuuu vad gott det var att krypa upp i soffan nyduschad och titta på tv och tugga i sig onyttigheter. Mumma.... :0) Dessutom måste jag ju underhålla Smillas sovkudde. :0)
Bajbaj och ha det gött där ute i nästan hösten.... :0)