2009-10-24

Asagudar...

Ibland är man lite trög och segtänkt... ja ja ja... för det mesta då... ;0) Men visst tror vi på ödet...

När vi döpt våra djur så har vi haft asagudarna i åtanke. Smilla är dock undantaget eftersom namnet Siv redan är upptaget i släkten. Det fick bli Smilla...
Sen har vi ju så klart kungen här hemma... Oden...
Lille Balder.... snäll och go....
Nu visar det sig att.... Bebbes pappa heter visst Brage...
Mamma hete Idun.....
Lilleman är ännu så länge namnlös... coolingen... klart han inte kan nanna med töserna!
Tjejligan är oxå dom namnlösa.....
Men VAD ska vi hitta för namn till lilleman? Tinastina var nog inte så säker på att vi skulle välja gossebarnet när vi väl träffar bebbarna. Men jag och gubben diskuterade och njooo vi vill nog satsa på gossen... Töserna är säkert lönnfeta och stora nu men gossen kommer säkert att bli maffig som pappa.... Återstår att se vem som har rätt... Han är ju faktiskt bara 5 veckor ännu... Men alla som känner sig hågade är välkomna med namnförslag som går i asagudarnas tecken och gärna då med S eller Z i och Loke har vi redan haft i släkten så det är uteslutet. ;0)
Ha det bäst....
baj baj....

2009-10-22

Babyboom.....

Nu är det dax att berätta lite om alla bebisar i vår omgivning.

Först vill vi önska babyKevin välkommen till världen. All lycka till honom och hans mamma och pappa. Jag misstänker att lille Kevin kommer att bli väl påpassad av mormor, morfar, morbror och moster. :0) En underbart söt lite kille som kommit till världen.
Vår lilla Tinastinas familj har även dom fått tillökning i familjen. ;0) Det är en liten fyrbent tös som ska lystra till namnet Lizzy. En underbart söt liten näsa.... Kommer snart och pussar på den.
Här ser vi henne när hon nyligen kommit hem och nannar gott i soffan. Matte har lyckats fånga en bild i den annars såååååå pigga lilla Lizzy.
Lizzy har tur för hennes farmor och farfar har köpt hennes bror Amigo. Han är snäppet lugnare än Lizzy. Tur för farmor och farfar. Grattis till farmor och farfar Amigo med och lycka till...
Själv blev vi förälskade i denna katt första ggn vi såg honom på bild. En stor maine coon! Otroligt vacker och maffig. Mumma....
Sååå ska en riktig hankatt se ut! Men visst älskar vi våran Smilla, fast hon är dvärg och hälften så stor som hon borde vara.... Men visst är han maffioso och visst vill man ha en sådan puma.
En otrolig lycka när vi fick höra att han skulle ha bebisar!!!! Här ser han sina avkommor....
Misstänksam mamma som kollar så att ingen ska ta hennes bebisar. På bilden är dom helt nya.
Alldeles nya och äter gott.....
Här är dom något större....
Här ser ni "vår" lille gosse. Ännu så länge är han pytteliten. Hans tvåbenta mamma är ganska säker på att detta är en han och helt säker på att han är den som är mest lik pappa. Han är oxå den som är störst av bebbarna men oxå den pipigaste och med fluffigaste frissen.
Här ser vi hela skocken som vuxit en hel del.....
Dom rör på sig och tvåbensmamma har serverat lite barnmat. Det tyckte dom var mumma. :0)
Nyfikna och fulla av bus. Kan vara kul att spana på tvåbenspappas fossingar under bordet.
Hjälp!!!! Var är alla????? Mattans fransar är höga som elefantgräs i djungeln ju...
Idag... fyller "vår" lille puma 5 veckor och vi väntar och längtar efter honom. Självklart med viss oro över vad Smilla ska tycka om honom. Men efterlängtad det är han...
Ett jätte stort TACK till ägarna av fotona som låtit mig stjäla dom för att lägga dom på vår blogg. Tack och åter tack!
Ha det bäst där ute tills vi höres igen....
bajbaj....

2009-10-18

Läge sedan sist...

Jaha... Nu var det ett tag sedan vi träffades igen. Att skaffa sida på facebook har inte varit bra alls. Jag och gubben farmar och sköter café + att gubben tränar fiskar i ett akvarie. Jisses... aldrig trodde jag att vi skulle kunna fastna så för några tecknade lador och djur på dataskärmen. Men guuu va kul vi har. Gott om kompisar och grannar att prata med där oxå. Tyvärr så märks det genom att en hel del bloggar, vår egen och våra vänners, kommit på efterkälken. :0( Lovar att vi ska försöka uppdatera lite oftare.

Grannen här har fått en riktig hot babe på 4 ben. Oden är sååå intresserad. Inte så konstigt... ;0) hon är ung, vacker och full av bus och liv. Välkommen tjejen...
Nyfiken är hon oxå och har koll på gatan.... Fint gumman! Det ska man ha... :0)
Men blödig som man kan vara och förmänskliga våra djur sååå... stackars "gamlingen" blir undanskuffad av sin babe... Visst ser han lidande ut?
Usch fyyyy.... hur ska jag orka med henne??? Bara bus hela dagen ju... är det ok att säga ifrån pappa? Jag är väl pappas gosse ännu va? -Självklar så är denne goa Alfonzo alltid pappas gosse!
Men visst ser det synd ut om honom bakom lås och bom? Fast... handen på hjärtat... Han lider nog mest av att pappa är på andra sidan grinden utan honom? :0)
Vi har 1000 olika namn på vår Oden... eller rasen kanske jag ska säga... rottweiler, rottis, fjottis, snyggweiler, dumweiler och så fortsätter det i evighet..... Men när till och med Smilla börjar tycka han är en snuskweiler så rycker hon ut....
Att inte sköta hygienen i mungipor och ögon är inte ok säger hon.... lilla Smilla är som en go mamma till honom och tvättar han ren.
Så... nu är grisen ren och fin.... då kan vi ligga här en stund och sola....
Vi var på öppethus hos dotra och Balder på deras internat. Vi fick sett en hel massa olika saker där. Uppvisningar med renrasiga hundar och sen uppvisning med blandisar... agillety(stavas det så?), hur dom simmar i bassäng och massa annat.....
Otroligt ful mössa hon fått på sig! Men hon höll värmen i alla fall....
Man ska lära sig att bära sin hund oxå. Tur att Blubbisen har gått ner lite i vikt så inte dotra behöver styrketräna först. ;0)
Så var det Smilla.... Hon har kommit på att om man slickar pappa på armbågen så ser han en... men när han inte tittar så får man ju bita lite nätt i stället... Här försöker gubben förklara att det finns bara stolpapäror kvar och det är inget för en katt.
Men men.... hon har bra pli på sina ägare och då får hon som hon vill till slut. Smaka själv säger gubben!
Nopp säger Smilla.... DU LURAS!!!!! Du har ngt godare på skeden med ben!!!! Suck... kolla själv då... Det ÄR bara stolpapäror och inget annat.....
Sådär fram åt torsdagen brukar Oden bli deppig. Vi tror han räknar fel på dagarna när Balder ska komma hem? Han är kinkig, deppig, ledsen och vill ha uppmärksamhet heeeeeela tiden. Då brukar vi fuska och "trösta" honom med att han får ligga i soffan och sängen. Kanske känner han sig lite mer ompysslad då och blir lite gladare?
Vi som aldrig i livet har hund i soffan... men det är såååååååå synd om honom. Han är jätteledsen. Det svider i hjärtat på en att se honom. Önskar han snart kommer in i rätt veckodagar i sina beräkningar. suck... mammas lille bubbelubbefjottis.... och pappas lille pågweiler....
Fredag och det blev ett stopp på kinarestaurangen innan vi åkte hem. Där såg jag detta hemska monster! Det var en flower... ciklid. Har så klart glömt hela namnet. Men hur som helst så fick den stora sonens Mayapiraya att se vacker ut. Kolla pannan!!!! Tror den måste vara väldigt klok med det huvudet i alla fall?
Lördag och shopping.. tja inget upphetsande precis... bara matvaror. suck! Bläää vad trist! Men se här vad jag hittade... xtrapris på mattor. Hoppas denna fina mattan är kvar på måndag för då är den min. :0) Hade passa som pi... i gr.. i vårt vardagsrum. :0)
Lördag em och morfar och bmormor kom på besök. När det var dax för mat till voffarna så visste alla att ska man få mat så ska man sitta fint. Självklart så hänger knoll och tott ihop som ler och långhalm heeeela långa helgen. :0)
Men Albin som är gamlingen i gänget sitter oxå fint och väntar på sin tur. Alltså.... vet ni hur lätt det är att lära pudlar saker? Vi hade massor av hjärngymping för hundarna igår. Oden är ju inget geni precis så vissa saker blev förenklade till honom. Men kan ni tänka er... Albin titta på Oden och sen kan han det! Han hade aldrig sökt efter godis inomhus tex... nähä... Oden snusar och letar då gjorde han det med och sen fick inte Oden ngt så klart. Dotra visade hur Balder lärt sig föööösa henne. Albin tittade och kunde det på andra försöket. Så fortsatte det hela kvällen. Förbluffande! Dotra började nästan fundera på om hon skulle låna lillebror och ta honom med till skolan i stället... Då hade ju hon blivit bäst på ngt i alla hall. ;0)
Nästa gg som jag skriver här ska jag komma med nyheter.... ;0)
Ha det bäst där ute och njut av den underbara hösten med alla sina underbara färger och att äntligen få en mysbrasa inne... mmm... underbart med höst!
Baj baj.....

2009-10-02

Hej på er...

Hej på er alla där ute... Hoppas ni har det bra i höstrusket.
Som ni ser så är Balder en liten trött kille efter en vecka i skolan med massor av intryck. Han slocknar vid soffan och nannar gott nästan hela helgen.
Vår lilla söta padda som är helt ny kammad på bilden... 3,8kg Smilla varav 1kg är tjockismage. ;0)
ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.........................
Skönt att hitta en strimma med sol och gotta sig i...
Fler som blir nanniga av skogsluften.........
Rönnbären är fina nu... om ett tag så blir de mörkare och lyser inte lika vackert. Passa på att njut av vad naturens fina färger har att ge nu....
Lille sonen skulle komma med bussen. Jag fick fördriva tiden med att läsa på reklamskylten.
Gubben i telefonkontakt med lille sonen om hur långt bussen kommit.... vände av motorvägen nu sa han.... Alltså ca 15min sen....
Skönt att slappa i soffan.....
Stora sonen har skaffat sig akvarium. Här har vi några guldfirrar som är stoooora.
Men det är otroligt rogivande med fiskar... och intressanta att titta på. Dom rör sig mer än man tror. I detta akvariet hittar vi MayaPiraya med kompisar. MayaPiraya är hon med tänder... huga...
Men fint har dom.... och stor plats.... fiskar är oxå djur.... eller???
Undras om Mayapiraya är så tuff att hon vågar simma in i slottet?
Jag, gubben och stora dotra var på en lite utflykt en dag. Vi stannade till i rövarkula. Det är en ravin(?) gjord av skiffer. Stavas det så eller??? Ja ja... ni vet vad jag menar ändå.
Först hoppade gubben över bäcken på stenarna. Han klarade sig torrskodd.
Sen gick dotra...
Men hon bara plumsade på...
Skorna lämnade hon hos mig. Jag förstår inte detta? Jag blir alltid sakvakt. ;0)
Man kunde se småfisk i vattnet. Tyvärr så är dom för snabba och kom inte med på bild.
Men det är ett underbart mysigt litet ställe. Det ligger nära E22an oxå så det är ett perfekt litet stopp på vägen.
Svårt att fånga på bild hur det lutar och träden står.
Efter en liten stund så kom dom tillbaka och vi gick mot bilen...
Gissa om dotra var kall om fötterna... mmm... det fick bli lite värme i bilen på hemvägen.
I skolan där Balder och dotra bor nu så ska dom lära sig en massa nya saker. De får gå slalom, över vippbrädor, sitta på prick, gå balansgång och en massa andra saker. Balder som faktiskt är en klok hund har lärt sig allt utan problem. MEN... att gå genom en tunnel vägrade han. Hur dotra än försökte så ville han inte. Allt annat var ok. Vad gör man då???? Jo, vi köpte en tunnel och skickade in gubben med köttbullar i den. Men se där ja... då kom Balder efter pappa med.
Men utan pappa i tunneln ville inte Balder heller gå genom den... Mörk och skrämmande ju....
Men Oden har inga problem alls med sånt. Han visade Balder att man kunde springa runt runt runt hela tiden och då fick man köttbullar. :0) Vi skrattade allihop så vi kiknade. Oden är nämligen aningen för stor för tunneln så han fick huka sig och då drog han ändå ryggen i "taket" på tunneln. Men inga problem det heller....
Till slut så gick Balder oxå genom tunneln flera gånger. Men ni kan tro det gick fort genom. :0) Jag han inte med att ta kort så därför blev det såhär.
Smilla låg och betraktade spektaklet på sin schäslong. När hundarna var klara så var det hennes tur att undersöka.
Dotra och Smilla myser i soffan. Chips står överst på Smillas gottelista. Försök inte komma med räkor eller liknande bara. Örk!
Myser med tårna... ;0) Skönt att vara hemma!
Här bor dota och Balder i veckorna nu.
Gubben var på hospitalet och fick tagit bilder på sin axel. Den glappar och har sig. Ska det se ut såhär???
Antagligen ska det väl vara så? Här ser vi hur han sitter och väntar på il doctore. :0)
Ha det bäst där ute. och sorry till alla er som väntat på uppdateringarna här på bloggen. Jag försvarar mig med att vi spelar Farm Ville. ;0)