2009-10-18

Läge sedan sist...

Jaha... Nu var det ett tag sedan vi träffades igen. Att skaffa sida på facebook har inte varit bra alls. Jag och gubben farmar och sköter café + att gubben tränar fiskar i ett akvarie. Jisses... aldrig trodde jag att vi skulle kunna fastna så för några tecknade lador och djur på dataskärmen. Men guuu va kul vi har. Gott om kompisar och grannar att prata med där oxå. Tyvärr så märks det genom att en hel del bloggar, vår egen och våra vänners, kommit på efterkälken. :0( Lovar att vi ska försöka uppdatera lite oftare.

Grannen här har fått en riktig hot babe på 4 ben. Oden är sååå intresserad. Inte så konstigt... ;0) hon är ung, vacker och full av bus och liv. Välkommen tjejen...
Nyfiken är hon oxå och har koll på gatan.... Fint gumman! Det ska man ha... :0)
Men blödig som man kan vara och förmänskliga våra djur sååå... stackars "gamlingen" blir undanskuffad av sin babe... Visst ser han lidande ut?
Usch fyyyy.... hur ska jag orka med henne??? Bara bus hela dagen ju... är det ok att säga ifrån pappa? Jag är väl pappas gosse ännu va? -Självklar så är denne goa Alfonzo alltid pappas gosse!
Men visst ser det synd ut om honom bakom lås och bom? Fast... handen på hjärtat... Han lider nog mest av att pappa är på andra sidan grinden utan honom? :0)
Vi har 1000 olika namn på vår Oden... eller rasen kanske jag ska säga... rottweiler, rottis, fjottis, snyggweiler, dumweiler och så fortsätter det i evighet..... Men när till och med Smilla börjar tycka han är en snuskweiler så rycker hon ut....
Att inte sköta hygienen i mungipor och ögon är inte ok säger hon.... lilla Smilla är som en go mamma till honom och tvättar han ren.
Så... nu är grisen ren och fin.... då kan vi ligga här en stund och sola....
Vi var på öppethus hos dotra och Balder på deras internat. Vi fick sett en hel massa olika saker där. Uppvisningar med renrasiga hundar och sen uppvisning med blandisar... agillety(stavas det så?), hur dom simmar i bassäng och massa annat.....
Otroligt ful mössa hon fått på sig! Men hon höll värmen i alla fall....
Man ska lära sig att bära sin hund oxå. Tur att Blubbisen har gått ner lite i vikt så inte dotra behöver styrketräna först. ;0)
Så var det Smilla.... Hon har kommit på att om man slickar pappa på armbågen så ser han en... men när han inte tittar så får man ju bita lite nätt i stället... Här försöker gubben förklara att det finns bara stolpapäror kvar och det är inget för en katt.
Men men.... hon har bra pli på sina ägare och då får hon som hon vill till slut. Smaka själv säger gubben!
Nopp säger Smilla.... DU LURAS!!!!! Du har ngt godare på skeden med ben!!!! Suck... kolla själv då... Det ÄR bara stolpapäror och inget annat.....
Sådär fram åt torsdagen brukar Oden bli deppig. Vi tror han räknar fel på dagarna när Balder ska komma hem? Han är kinkig, deppig, ledsen och vill ha uppmärksamhet heeeeeela tiden. Då brukar vi fuska och "trösta" honom med att han får ligga i soffan och sängen. Kanske känner han sig lite mer ompysslad då och blir lite gladare?
Vi som aldrig i livet har hund i soffan... men det är såååååååå synd om honom. Han är jätteledsen. Det svider i hjärtat på en att se honom. Önskar han snart kommer in i rätt veckodagar i sina beräkningar. suck... mammas lille bubbelubbefjottis.... och pappas lille pågweiler....
Fredag och det blev ett stopp på kinarestaurangen innan vi åkte hem. Där såg jag detta hemska monster! Det var en flower... ciklid. Har så klart glömt hela namnet. Men hur som helst så fick den stora sonens Mayapiraya att se vacker ut. Kolla pannan!!!! Tror den måste vara väldigt klok med det huvudet i alla fall?
Lördag och shopping.. tja inget upphetsande precis... bara matvaror. suck! Bläää vad trist! Men se här vad jag hittade... xtrapris på mattor. Hoppas denna fina mattan är kvar på måndag för då är den min. :0) Hade passa som pi... i gr.. i vårt vardagsrum. :0)
Lördag em och morfar och bmormor kom på besök. När det var dax för mat till voffarna så visste alla att ska man få mat så ska man sitta fint. Självklart så hänger knoll och tott ihop som ler och långhalm heeeela långa helgen. :0)
Men Albin som är gamlingen i gänget sitter oxå fint och väntar på sin tur. Alltså.... vet ni hur lätt det är att lära pudlar saker? Vi hade massor av hjärngymping för hundarna igår. Oden är ju inget geni precis så vissa saker blev förenklade till honom. Men kan ni tänka er... Albin titta på Oden och sen kan han det! Han hade aldrig sökt efter godis inomhus tex... nähä... Oden snusar och letar då gjorde han det med och sen fick inte Oden ngt så klart. Dotra visade hur Balder lärt sig föööösa henne. Albin tittade och kunde det på andra försöket. Så fortsatte det hela kvällen. Förbluffande! Dotra började nästan fundera på om hon skulle låna lillebror och ta honom med till skolan i stället... Då hade ju hon blivit bäst på ngt i alla hall. ;0)
Nästa gg som jag skriver här ska jag komma med nyheter.... ;0)
Ha det bäst där ute och njut av den underbara hösten med alla sina underbara färger och att äntligen få en mysbrasa inne... mmm... underbart med höst!
Baj baj.....

1 kommentar:

  1. Du uppdaterar inte ofta men när du väl gör det så kommer det en massa uppdateringar:)
    Jag själv får väl se till att uppdatera med dagsfärska bilder imorgon:)
    Kram

    SvaraRadera