2007-05-30

Är det sommar eller?






Är det sommar eller? På hundarna kan man tro att det är nästan sommar i alla fall. Med tanke på hur mycket hår som åkt in i snabeldraken de senast veckorna så borde de båda vara pälslösa vid detta laget. Den ärldre dottern och gubben tycks oxå tro att det är sommar redan. Vi var på kvällstur till en närbelägen sjö och då var de båda rörande överens om att de skulle bada. Måste lägga till att det var för 14 dagar sedan och vattnet höll ca 10 grader. Helt galna plumsade de två i sjön. Dottern huttrade och tittade på gubben. PLUMS så var de tu under vattenytan. Jag stod på stranden och tog kort med min mobil iklädd täckjacka. Ni känner väl till ordspråket "som man bäddar får man ligga"? hmm... Gubben blev rejält förkyld och dottern fick halsont. Men men... inte kan dom erkänna att "mamma vet bäst" för det inte.






Vår lille hund har en konstig sak för sig... han näsas... Med det menar jag att han går fram till oss och liksom stämplar oss med näsan. Det är ganska gulligt när man ligger på kvällen och slappar i soffan och han kommer och stämplar en med sin goe nos. Men det är inte skönt när man är nymornad och han går hack i häl och duttar en flera gånger i knävecken med sin kalla näsa. Vi har inte en aning om hur vi ska lyckas få han att sluta med detta? Han lämnade sin mamma när han var bara 6 veckor gammal. Jag tror att han missat ngt i uppfostran de sista veckorna. Valpar blir ju duttade av tikarna och valparna duttar sin mamma. Han kanske ser oss som sin mamma och pappa och syskon?



Nu undrar du säkert om vi köpte hunden när han var 6 veckor ung. Nä, inte riktigt så gick det till. Han och syskonen blev nämligen konfiskerade för en sen betalning när de var nästan 6 veckor. Det lös varningslampor och varningsklockor om hela försäljningen av dessa valpar. Det är just sådana säljare man INTE ska köpa valp av. Oseriösa till 100%. Valparna var inte veterinärbesiktigade, maskade eller sprutade när vi fick honom. Men eftersom vi har haft nästan samma blandning tidigare så köpte vi honom i alla fall och veterinären hade vi pratat med innan vi hämtade Balder. Han blir säkert en gammal trotjänare för det fast med en duttnäsa. Just nu när han blivit strax över året och är nykastrerad så har han kommit på tjusningen med att gräva fina hål i trädgården. och.. ni kan tro att en lerig duttnäsa lämnar finfina avtryck. men... han är ju vår lilla gosse för det.






Ha det bäst så hörs vi snart igen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar