2007-11-22

Hej!

Nu är vi en bit inne i november. Jag kan känna vibbarna av juletid som närmar sig. Löven är så gott som helt borta från träden och ligger som ett gult skimrande täcke på marken. Jag tycker det är såååå vackert att se på med alla färger som skiftar med årstiderna.
Jag har fått för mig att jag ska gå ner lite i vikt. hmmm... inte en dag för tidigt faktiskt. Men hur lätt är det? Halle dudanna då... Jag har i alla fall fått koll på mitt sötbegär med hjälp av kanderade nötter. Visst det är inget bra det heller men betydligt mkt bättre än choklad, chips, smågodis och coca cola. Gubben tyckte det var lite kasst att börja nu. Snart är det ju jul och en massa godsaker som dukas fram. Men av erfarenhet så vet jag att har jag bara fått snurr på dieten så kan inte ens lite julmat och julgodis stoppa mig. Huvudsaken är att jag får tillaga allt själv. Vi får väl se hur det går med min diet?

Jag fick ett glädjande besked hos doktorn angående min fot. Han tror inte det finns mera tumör i den och jag slapp göra en biopsi. Jag kan inte förklara den bubblande glädje och känslan jag hade i kroppen när jag körde hem. Kanske är den helt frisk? Håll tummarna för mig!

Nu till jul så har jag startat en ny tradition. Jag köper julnallar hos barn-cancer-fonden. Det kan jag varmt rekommendera. Nallarna är mysiga, mjuka, goa och fina. Jag lägger till länken längst ner så att ni alla kan vara med och hitta just er julklapp här.

Nu ska vi bege oss till rusta och titta på färg till barnens rum. Ha det gött där ute!

2007-11-18

Hellå!



Vi har haft en riktigt skön tid i förra veckan med is och snö. Nu är det tyvärr tillbaka till blött, vått och rått. Jag tillhör den där knepiga typen av människor som gillar vintern med minusgrader och snö. De flest gillar sommaren bäst ju, precis som övriga i familjen här. Men sommaren för mig är varm, klibbig, svett, insekter som äter eller biter en, svårt att andas och full av en massa måsten. Jag förstår inte varför alla har sådan stress över sommaren? Det ska faras hit och dit. Det ska tittas på sevärdheter, springa på marknader, sola och bada är ett måste vid fint väder. Varför kan man inte bara njuta och ta dagarna som de kommer?

Hösten och vintern är annorlunda. Då får man lov att krypa in och mysa och ta det lugnt, baka en god kaka utan att getingarna eller myrorna vill vara med, tända en brasa och läsa en god bok, umgås på ett avslappnat sätt eftersom ingen förväntar sig grillat eller utelekar eller skogspromenader när dom hälsar på. Nä! Tacka vet jag vintern!!!!

Jag tror jag glömt skriva om vår lille vän som oxå bor hos oss. Han är ett marsvin som heter Bruni. Det är en go liten krabat. varje morgon när det är dax för övriga i familjen att gå till skola och jobb så skriker han hej då. Fast... egentligen så tror jag det är mig som han kallar på för att få ngt gott att tugga på? Han är så gott som helt rumsren och kissar bara i sin bur. Att sitta i famnen och kela är nog ngt av det bästa han vet. Förr så delade han bur med en annan marsvinshane och en kanin. Lille Bruni var mobbad och ut frusen. När det andra marsvinet dog så blev kaninen ännu elakare. Den stampade på stackars Bruni och anföll både honom och människor. Jag är övertygad om att det var en vampyr utklädd till kanin. Med lite tur för Bruni så är han nu ensam kvar. Enligt jordbruksverket så ska man inte ha ett marsvin ensamt eftersom de är flockdjur. Men.... hade dom sett Bruni förr och nu så.... Nu så har han ju en nyvunnen frihet och är nog lyckligare än han någonsin varit i sitt lilla liv? Dessutom så är han väl påpassad av Balder. Minsta pip från Bruni så rusar Balder för att se vad som står på. Gud nåde oss om inte vi oxå rusar dit då.... ni kan tro Balder skäller på oss för att berätta att lille Bruni vill ngt. Suck! Jag undrar verkligen hur det ska bli med Balder när vi får barnbarn? =)

Vi hade besök i går av goda vänner till oss... och som ni känner till så har vi ju även den farliga kamp- ras- hunden Oden boende hos oss. Jag vill visa er den farliga hunden då vännernas 16åriga son pratade närgånget med honom. Bli inte rädda bara!
Ha det gött tills nästa gg vi hörs....
Jag har placerat min blogg här: http://bloggkartan.se/registrera/4893/ekastorp/

2007-11-13

Hej på er!

Tänkte jag bara skulle skriva en liten snabbis här idag. Jag har fått lite fina bilder från värdinnan som hon tog på vår halloween fest.
Det var en brokig skara med häxor och liknande. Men kul hade vi!

hmm... Jag måste ju bara berätta om för er att lilla Oden är förkyld IGEN. Suck... dessa blåblodiga djur. Det är betydligt enklare med en blandras. Det verkar som om inget biter på dom? Undras egentligen varför? Det blir ngt att fundera över tills vi hörs nästa gg.

bajbaj och ha det gött...

2007-11-04

HALLOWEEN?!








Det var ett bra tag sedan vi sågs här nu... Jag har varit lite slapp med att skriva. Sorry...

Ibland så kan det vara full rulle här hemma runt frukost bordet. Det blir ju gärna så när man är några som ska samsas om platser och sådär. Men till barnens stora förtjusning så älskar gubben att göra konstverk av sina mackor. Det brukar pigga upp en aning på morgonkvisten. De större tycker han är fjantig och får ett leende på läpparna för den skaens skull och de mindre är imponerade över vad han faktiskt kan åstadkomma Det kan bli allt från kameler, krokodiler, fåglar eller hundar som träder fram. Tänk vad enkla medel som egentligen behövs för att få en familj att le på morgonkvisten runt köksbordet?

Som ni säkerligen inte har missat så har det varit Halloween denna helgen. Jag föredrar egentligen att säga all-helgona-helg men har till viss del böjt mig och säger halloween. Men men... på alla-helgons-dag var vi uppe på kyrkogården och tände ljus för min mamma och la en liten blomsterdekoration. Det var så fint med alla ljus och blommor. Hon ligger på minneslunden så det blir ett helt hav av ljus och blommer då. På samma gång så känns det bra för oss som går dit eftersom vi även tänder ljus och lägger blommor till alla de som ingen har eller har de sina långt borta.

På kvällen var vi bortbjudna på fest , vilket kändes en aning olustigt med tanke på val av dag. Men som vanligt så är det väl min känsla som inte stämmer överens med majoritetens? Kan ske är jag gammalmodig med mina 40år men jag tycker att denna helgen bör ägnas åt våra nära och kära som gått bort. Hur som helst så hade jag och gubben bestämt oss för att gå som Gomez och Mortizia Addams. Gubben skulle färga håret svart och hade odlat mustasch Jag skulle få håret spikrakt och sminka mig i vitt. Detta gjorde vi under övervakning av Oden. Han låg och undrade vad vi höll på med. För att förstärka vår image så gav vi bort en bukett rosor utan blommor på. Ni kanske har sett på tv när Mortizia Addams beundrar törnena på sina rosor efter att ha klippt bort självaste blomman? Värdinnan skrattade så jag nästan trodde hon skulle kissa på sig. Skönt att hon hade "rätt" typ av humor i alla fall. Som plåster på såren fick värdfolket en flaska med gott vin oxå. =) Gissa om gubben har ont i håret idag? tja... snarare innanför skulle jag vilja påstå. Jag vill dessutom berätta för er att när vi färgat håret svart på gubben (som är riktigt blond) så bet inte färgen som den skulle. Han blev mer åt brunlila hållet... Idag när han duschat så kan jag säga att han är askgrå i färgen. Hoppas det försvinner snart så han inte är gråhårig allt för länge.

Nähä ni.... Nu ger jag upp för idag! Ha det bäst och kram på er där ute....