2009-05-28

Hellå!

Hej där ute....
Nu var det dax att skriva en liten rad igen och lägga in bilderna från telefonerna. Första bilden är dock inte tagna av oss själva. Men vi fick höra att minst en puss om dagen är att rekommendera. och så klart vi pussas.... Nästan som att vara tonåring igen ju... ;0)
Titta på min stilige man.... tänk alla ni kvinnor som gått miste om en sådan pudding. Lucky me!
Härom dagen så skulle vi grilla en liten körv framåt kvällskvisten... Men det började ösregna. Men det var i o f sig ganska skönt. Dotra passade på att ta en naturlig dusch! ?? !
Gubben tog till flykten och ställde sig under garageöppningen. Men grillade det gjorde han...
Det var fler som var intresserade av en korv på kvällen.... Oden bara väntar på att korvarna ska hoppa ner på golvet till han.
Men sen finns det vissa som tar utan att fråga.....
Seee mig djupt i ögonen och lova att aldrig göra om det... sa dotra. :0) Tror inte så mkt på att det hjälper. Vi har skämt bort henne med att låta henne sitta på bordet ute på verandan. Där trivs hon oavsett om där är mat eller inte. Men aldrig att hon sitter på borden inomhus. och så sägs det att man inte kan lära katter. Johodå!
Lite putt blev fröken....
Nuuuuu!!!!! Min!!!!!!!! Oden skulle behöva haklapp...
Vi har även varit hemma hos morfar och bonusmormor och hälsat på. Deras lille Albin är bara för go. Han har inte riktigt pejl på att han är en pudel. :0) Glöm detdär om att dom ska vara bjäbbiga och rädda! Nä det är nog dom gamla fina damerna med pudlar som sätter skräck i dom stackars hundarna. Albin är gatans tuffing. Han leker med allt och alla, från rottisar, labbar och små dammtussar, barn och gamlingar.
Att bonusmormor plockar blad och gräs ur pälsen är inte poppis. Det fixar han på ett nafs. Rulla lite hit......
och lite dit.... Då är pälsen full av gräs och tovor och tistlar och allt möjligt mummigt.
En annan dag var vi i ett stall för att hälsa på. Klart vi måste ha masssssssor av bilder på dotras favorit, Sting.
Dom ser lika snopna ut båda två.....
och lika tokiga i mobiler....
Här har vi kompisens häst.... en stor väluppfostrad fux som är krumelurhäst. (dressyrhäst)
Eftersom töserna är lite mer för fart och fläkt så är det mammans häst. ;0) Kanske så man ska göra för att få ha en häst för sig själv? Skaffa en krumelurhäst.... Hmmm... tål att tänka på! :0)
På vägen hem kör vi förbi en hage. Varje vår kommer samma tre ston dit och efterhand som vi kör förbi så växer skaran av hästar. Just nu i skrivande stund så är det tre ston och två fölisar som går där.
Här har vi den sista som vi väntar på......
Här är den senaste.... på bilden är den inte ens ett dygn gammal. Mamman håller den på tryggt avstånd från vägen. Fick zooma så bilden blev som den blev.
Min goa granne är helt fantastisk! Jag hade ett monster i fönstret och hon räddade mig! 1000 och åter 1000 tack till henne. Alltså.... vet ni hur hemskt det är när man är så rädd för sådana djur? Monstret var som en korsning mellan humla och bålgeting och en 5cm lång och luden på kroppen. ÖRK!!!!!! Tur att bålgetingarna är snälla i alla fall och humlorna. Men det var INTE denna.....
Vi har hunnit med att vara på loppis i en närbelägen by oxå. Men tjo va bilar.....
och inte nog med det.... Det var det sämsta och minsta jä...a loppis jag varit med om. Suck! Vilken besvikelse. Det hade varit mer intressant att vara hemma och titta på när gräset växer. ;0)
Nä nu får det vara nog för idag... Jobbigt att sitta på stolen här och skriva. Tur för er det ju! :0)
Ha det kanon där ute... bajbaj....


2009-05-23

Hej!

Som ni alla vet så har vi haft fullt upp och bloggandet legat nere. Vilket det får göra lite då och då... Denna gången har vi nämligen haft bröllop. Yeeehh... Jag hade gärna gjort om det igen om tio år med samma gubbe. Vem vet? Kanske det blir så oxå?
Här är i alla fall en bild på min fina brudbukett. Den är gjord av Bya-Blomman i vellinge och av floristen Ulrika. I början när jag och gubben träffades så skickade han vackra blommor med bud varje vecka. Det var Ulrika som körde ut dom varje gång. Hon ville mer än gärna även göra min brudbukett och tyckte hon varit med från början ju.... :0) Klart hon skulle göra min bukett! Tack till Ulrika och Bya-Blomman som aldrig har gjort oss besvikna.
Tårtan är gjord av Höörs konditori på torget. Fantastiskt fin och otroligt god. Man kan tro att det är en prinsesstårta. Men där blir man lurad. Den var fylld med hallonmusé och chokladmusé + att konditorn haft fria händer till dekorationen. Tack till Richard, konditorn! Gubben tog en liten runda i trädgården och hittade sin bästa kompis....
Själv blev jag upptäckt på väg in från framsidan....
"Riktiga" bilder måste man ju oxå ha från sitt bröllop....
Utanför kyrkan... Om du undrar vad det är för prickar i luften så är det ett regn av fågelfrö. Vi vill ju inte att pippisarna ska få tarmvred eller dö för att vi gifter oss.
Nu över till något helt annat....
Vår lilla stora xtratös har ställt upp på en tävling där man visar två hundar på samma gg. DOM VANN!!!!!! Vi visste redan dom var duktiga... ;0) Ser ni att det är två hundar på bilden?
Vi vill även passa på att gratta vännerna till deras lille Malte. Han är en blandis mellan tax och russel. Vi önskar dom lycka till.....
Ha det gött där ute tills vi ses igen... Önskar Herr och Fru L.

2009-05-07

Hej!

Hej på er alla!
Idag har jag inget speciellt att berätta. Jag vill bara skryta lite om vår xtratös och hennes jyckar. Jag förstår mig inte på dethär med utställningar osv.... Men att det går bra för lilltösen och hennes gubbe när dom är iväg, har jag förstått.
Bilderna har jag hämtat från deras egen sida. Tänk.... aldrig trodde vi att lilla tinastina skulle springa runt i en ring med lurviga hundar. :0) Vi trodde nog mer på bergsbestigare eller ngt livligare och farligare. Meeeen.... chi fick vi!
Titta vilka fina rosetter dom fått.... Kanonduktiga är dom! Grattis till er alla fyra.
Snart så ska husse och matte bli man och hustru. Undras om dom ska ha med hundarna i frack och hög hatt? :0) Vi önskar er all lycka i världen både med hundar och bröllop. Kram till er....
Bajbaj till er andra tills vi höres igen.....

2009-05-06

Tjingeling på er!

Ibland förstår jag verkligen varför man bor i Skåne. Bara njut av dessa fantastiska bilder av naturen.... man skulle kunna vara förutan doften av rapsen. :0)
Denna lille gynnaren kan räknas som självmordskandidat. Varje dag drar han iväg med frugan över vägen. Bilarna håller 70 här och vet man inte om att dom finns här så.... Ännu en vacker bild över våra fina fält....
Tja... Hundar behöver oxå ett bad då och då. Här har vi lille Oden som blir en snyggweiler.
Men lika go sen en liten bebbe är han här pappa frotterar pälsen med x antal handdukar.
Det är ju inte precis den lille modellen på jycke. Han tar upp större delen av badrummet
Vad gör pappa där bak nu då? Han håller väl sig till att torka mina bakben? :0)
Förra sommaren gick åt till att måla huset och bygga altangolvet. Nu så har väggarna kommit upp.
Det blir kanonbra.....
Titta på träden som snart ska slå ut....
Upps.... Nu hoppade vi allt fram i tiden lite. Alla träden är nu gröna och fina.
Vi fick ju ett tag med riktig sommarvärme. Gubben passade på att bygga blomkrukorna då och jag planterade för fullt.
En helt underbar hörna fick vi att sitta och mysa i.
Grannens växthus är det full rulle i med. Granarna som växer här bor det ekorrar i. En hel familj har vi fått i år. Det är fantastiskt kul att sitta och titta på dom när dom leker i träden.
Här får ni en bild på altanen med de finast blomlådor man kan tänka sig. Guuu vad jag är stolt över min gubbe. Han kan fixa han.... jag berättar vad jag önskar och så... vipps.... bygger han det.
och inte nog med det.... Han städar efter sig oxå....
Men titta så bra det blev....
Precis som alla andra insekter och så så kommer även hojarna fram när det blir varmt. Här har vi väninnans nya hoj. Guldig och grann.... Tat lugnt i trafiken tjejen! :0/
Ha det gött där ute tills vi ses igen.... bajbaj....