2009-07-31

Hej!

Stora dottern och moster har varit hundvakter till kusinens vovvar över natten. Idag så åkte jag och lilla dottern för att hämta hem den stora. :0)
Kusinen och maken har en pool till flickornas stora glädje. Här har vi den största i plurret.... Bara 24 grader kallt... brrrrr....
Maja och Nonno håller vakt från gräset....
Örk piii... vatten i snoken!
Här sitter lilla dotra och huttrar. Bilderna är missvisande eftersom det egentligen är den lilla som är blötdjuret och bara plumsar i. Visserligen så fryser hon efter en liten stund och får gå upp.
brrrr.............
Men när den stora väl kommit i så går hon inte upp igen. :0)
Titta vilka söta fina små minirosor dom har i trädgården.
och här har vi maken..... ;0)
Maken i huset har gröna fingrar och gillar lite ovanliga växter.
Här börjar vi enkelt med vanliga äpplen.
Men trädet är överfullt... orättvist eftersom vi hade två kartar som fåglarna tog. :0(
Nonno gillade att fånga äpplen och sen äta dom så att Maja inte skulle kunna sno hans "boll".
Maja tog ett dopp med stora tösen... tillbaka på landbacken får hon passa nassen från stora stygga Nonno. :0)
Ett fantastiskt träd har dom i trädgården. Det är både vackert och funktionellt Hade jag orkat bära det så hade jag trädnappat det.
Trollska grenar och underbart bladverk.....
Gissar att detta kommer att bli ett klätterträd till eventuella kottar i huset? Jag kommer att tänka på den där sången.... (Kalles klätterträd) Emma finns bara i fantasin..men hon e fin... tycker kaalle... Ni fattar va?
Han med dom gröna fingrarna.. eller var han nu en helgrön groda?... har även olivträd....
Fikonträd......... och ett limeträd som inte är med på bild.... tyvärr... kanske skulle blivit trädgårdsmästare i stället för datasnille till ikea?

Moster är för go... hon tog sig tid att lägga upp en klänning till mig som jag ska ha i morgon. Jag tror inte man kan ha en bättre moster och kusin än vad jag har. Lav jo!
Ha det bäst där ute... i morgon ska vi på bröllop. Tjoho vad alla gifter sig i år. Måste vara Vickan och Daniel som är sent ute? Men å andra sidan så ska inte våra nunor tryckas upp på disktrasor, muggar osv... :0)
bajbaj....

2009-07-30

Hej!

Hej på er!
Igår var vi på en heldagsutflykt. Jag har lite goa bilder från den...
Vi började med att åka till Forsakar, Skånes vattenfall.
Det var brant och med stup vid sidan av stigen...
Töserna som har spring i benen tog Balder med sig och försvann uppför. Tur jag har en förstående gubbe och så Oden så klart. :0) Dom väntade snällt på mig och vi pausade flera gånger. Töserna väntade på oss eller kom tillbaka för att möta oss.
Fint och lummigt var det vid övergången till ravinen.
Oden håller tårna i styr när han går över. ;0)
Hundarna fick dricka ur det färska vattnet och svalka tassarna lite.
Jag väntade på höjden....
Sedan bar det iväg till Stens huvud mellan Simrishamn och Kivik. Häftigt träd va? Eller om sanningen ska fram så var det en bra plats för mig att vila på. :0)
Jag är riktigt stolt över mig själv att jag lyckades ta mig ända upp. Alla med fibromyalgi vet vad jag talar om... En ljuvlig utsikt väntade och ett kanonställe att sitta och vila på. Men visst är det lite närmre till himlen från österlen...
Inte bara jag som vilade....
Törstiga? Tur Oden har sin rygga med och bära saker i till mamma.;0)
Lilla dotra njöt oxå av utsikten på Stens skalle.....
Väl inne i bilen igen så styrdes den till Vik där hundarna badade i hamnen. In i bilen igen och vidare till Simrishamn. Där inhandlades det pizza och kebabrullar som sedan intogs i gästhamnen. Mums....
Inte varje dag man äter middag med denna utsikten....
Lyckost dom som alltid får bo här....
Tjaha... nu får ni ju reda på varför gubben är glad för vår stora bil. Inte bara för att hundarna har en kanonplats där bak när han kör... utan kärringen parkeras där när hon blir trött oxå och resten utflyktar vidare. :0) Men... jag klagar inte. Jag är så glad att jag var med ändå.
Lilla dotra satt kvar i bilen och "passade" mig. Hmmm... Handlade nog mer om att kunna få sitta och smsa i fred? :0)
Här kommer gubben, stora dotra och hundarna tillbaka efter en hamnpromenad efter maten.
Oden funderar på att bli båtsman....
Bilen styrde vidare till Kåseberga. Vi gick ner till hamnen, rättare vi parkerade i hamnen. En ny promenad väntade för gubben, töserna och hundarna. Jag hittade dessa jättetistlar... enorma!
Det är alltid svårt att fånga på bild hur stort ngt är egentligen. Men dessa var enorma typ mellan en golfboll och en tennisboll i storlek.
Här går mina nära och kära vidare längst med den steniga stranden....
Jag satt och tittade ut över det mäktiga och vackra havet. Vilket även denna sothöna gjorde...
Kåseberga hamn ......
Hundarna badar lååååååångt borta.
Jag tog mig bort till piren och väntade i solen i stället. När mitt gäng kom tillbaka så ville töserna så klart gå i suvenirbutikerna och kika. Balder gick med gubben ut på piren för att titta på båtar. Oden stannade hos mig....
Världens vackraste rottis......
Nybadad i havet och luktar tång.... var glada ni slipper doften i datorn. ;0)
Han vet hur man ser söt ut! ;0)
Här kommer gubben och Balder tillbaka....
Visst är det meningen att man ska ha hunden i koppel. Meeen.... Balder är ngt asocial och hälsar vare sig på folk eller fä när han är udombys på detta sättet. Dom kan dom....
Ha det bäst där ute... Nu ska jag lägga mig på soffan och ta hand om mina svullna och värkande ben..... aj aj aj.... ;0)

2009-07-22

Hellå....

Tja... ibland händer det inte så fantastiskt mkt och då blir det lite mer "vanliga" bilder här. Fast ni kommer ju så klart att få se HASSE ANDERSSON. Trist att ni inte får höra änglahund på samma gång bara. :0)
Här har vi molnen som kom till att bli hiskeliga åskmoln... hugha...
Visst är min gubbe charmig? NOT!!!!
och inte han heller alltid....
Om ingen vill spela kort med en så får man göra det själv...
Här har vi vår underbara grill... Store sonen försökte med första-hjälpen sist han var hemma. Funkade den ggn i alla fall. Det känns som om det är dax att införskaffa en ny nu faktiskt.
Denna lastbilen var en mardröm att ligga bakom. Bilen före körde om honom. Men det var med livet som insats. Han vinglade värre än den värsta rattonyktra och hade bara släpet lastat så det blev väl xtra svaj på ekipaget. Han vill vi inte träffa fler gånger!
Här kommer lite bilder på Hasse kvinnaböske Andersson...
En riktig pudding för sin ålder. Go o gla och skämtar med publiken. Han var gäst på allsången i Höör. Klart vi fick åka dit och titta på allas vår Hasse. Låtarna sitter ju i ryggmärgen. :0)
Autografer, signering av skivor och försäljning....
Han är otroligt lik en annan Hasse som vi känner.....
Vi var och tittade med våra bekantingar.... Klappa i händerna måste man....
Solbrillorna var bra i kvällssolen.....
Grrr.... hot hot hot.... mmmm... me like.... :0)
Den lilla godingen höll sig på mattan.... hmm... filten....
Får man ta hunden med sig in i himlen? Han är snäll och han har vatt en rikti vän..... Den kan ni väl?
Ta nu en noga titt på hunden.....
Visst är det Balder?
Nopp! Lurade! Det var en tik som oxå tittade på Hasse. Men med nästan samma raser i som i Blubbis. Tiken var gråhund, samojed, schäfer och rottis. Balder är gråhund, samojed, labbe och rottis. Kanske därför Blubber är lite rundare och mer matglad? Men lika som bär är dom.... Jag glömde fråga vad hon hette... Kanske ser den fler gånger?
Ha det bäst där ute så länge....
bajbaj.... :0)