2009-12-31

GOTT NYTT 2010 & GOTT SLUT PÅ 2009

Nu är det bara några timmar kvar tills 2009 är borta. Sorry till alla er som kommer att sakna det men jag skulle kunna vråla ÄNTLIGEN!!!!!!!! Jag hoppas verkligen att vårt 2010 blir betydligt mycket bättre...

Men 2009 har ju även fört något gott med sig, så klart. Nopp det är inte Tarzan på bilden utan hans lilla syster. Men visst är dom lika som bär... självklart så är hon myyyyyyyyycket sötare än sina andra lurviga systrar. ;0) Här har vi Hatch med sin nya bror Anubis. Hon väger nästan 2kg nu medans Tarzan är uppe i 2,5kg.

Hmmm... även storstäder kan vara fina. Här ser vi Lund från E22:an.
tom gamla sopetippen kan se fin ut ju... :0)
Men jag tror inte ngt kan slå vägen hem?
Jag ville fånga älvorna som dansade i kyla. Det var inte det enklaste.
Här ligger kylan något tyngre över marken...
Älvor som dansar och en underbar sol som står lågt och naturen... kan det bli en större lisa för själen än så?
Älvorna har dansat vidare så vi får njuta av solen....
Tänk att man kan bli så glad av att se vägen hemma. men att komma hem och se detta gör att man känner en stor tacksamhet över att få lov att bo som vi gör.
Lite Tarzan måste vi hinna med innan året är slut! Jag vet ju att hans mamma följer honom här precis som han siss gör + att tvåbensfaster väntar på en bebbe av Idun och Brage. ;0)
Bebisar ska sova hos mamma och pappa i sängen. Det gör han med. Undrade ni över sexlivet???? Vad är det???? Får vänta tills barnen är stora... ;0)
Sova kan han göra i princip vart som helst. BARA vi sitter näääääära!!!!!
Pappa med flunsa! Kolla näsan.... den är rödare än Rudolfs på julafton. :0) Men Tarzan gillade att pappa var sjuk. Då kunde han ligga hos honom hela dagen och dessutom så var ju pappa såååååå varm och go.
Självklart så äter hela familjen i samlad trupp.
Men att mysa framför brasan är oxå gött. För en gångs skull så njuter till och med Balder av att ligga där. Det händer nästan aldrig.
Ett riktigt gott slut och ett ännu bättre 2010 önskar vi er alla från oss alla....
baj baj ses nästa år... ;0)

2009-12-19

Nu e det jul igen o nu e det....

Underbart att det börjar närma sig jul nu. Vinter ute och mysigt inne. Mmmm... Det är nog den bästa tiden på året jag vet?

Våra två goa kisar har blivit vänner... eller kanske så är det så att Tarzan fått en fostermor? Hon ser till att han tvättar sig, sover, leker och äter ordentligt. Han är nu tre månader och två veckor gammal. Han väger 2050g och har två cm kvar till han är lika hög som Smilla. Snacka om att växa som ogräs... ;0) Men just nu ligger hennes vikt på 4100g så där ligger han i lä ännu så länge. Men det beror nog mest på att hon är lite rund om magen?
Tarzan är svår att få bra på bild. Han avskyr blixten och antingen så blundar han eller så ser han såhär stroppig ut. Men kolla dom fina maine coon kinderna.
Öronen är stora som på Dumbo för tillfället och bakbenen är längre än frambenen. Jag kommer ihåg hur rolig Smilla såg ut i kroppen innan hon vuxit klart. Hoppas han växer i sina öron så han slipper se ut som en gremlins hela livet. :0) Ni vet gremlins... filmen...
Men en liten trött katt kan nog somna precis vart som helst?
Vintern och snön har ju kommit till oss. Alla myser! UTOM Oden!!!!!!! Första morgonen med snö tog han två steg ut och tvärvände. Han satt och tryckte närmast väggen för att slippa gå i det vita kalla fluffiga där ute. Vadå kissa???? Kan han väl göra på människopottan eller????
Balder är fortfarande hemma från skolan. Hans hälta vill inte riktigt ge sig. Men men... Han delar glatt med sig av vattenskålen till Tarzan.
Vi bara väntar på den dagen då Balder ska råka få in Tarzans svans i munnen tillsammans med maten i skålen. :0) Fast.... det skulle nog mer vara klumpenstumpen Oden som skulle kunna göra det?
Smilla har nu åter intagit sin plats i sängen. Hon har väl insett att även hon kan sova där och inte behöver passa lillebror hela tiden. Gött att ha henne tillbaka. Ingen spinner som hon...
Här har vi en fin bild på vår grusväg......
Vit, vacker och glashal.....
Man får ha tungan rätt i mun och ta det försiktigt... Men ack så vackert...
Även hemma hos Tarzans lillasyster så pågår julpyntningen och förberedelserna för fullt. Hon har fått det fina namnet Hatschepsut. Smeknamnet blir Hatsch eller hasch? Hatschepsut blev en faraon tillsammans med Nefertiti(världens vackraste kvinna). I deras hem finns även Anubis som är katt och Nikki som är en rottis. Hatsch har börjat leka med Anubis och skuttar i sidled med krökt rygg för att anfalla honom. Tyvärr så blir han inte rädd för det lilla knyttet... han bara sitter och låter henne hållas. Ibland kan han kosta på sig att leka lite och springa i kapp... Hon har fått en duktig lillhusse i alla fall... hmm... Det går alltså att lära söner att stryka????? ;0)
Ha det helt underbart där ute och en riktigt GOD JUL till er alla från oss alla...

2009-12-13

Tarzan tar över för denna gång....

Tjabba på er alla! OM ni missat det så är det jag som är Tarzan med z. Min tvåbensmamma är så kass på att starta gamla datorn. Hon säger det tar sådan tiiiiid... fräzzz... Då får jag göra det själv då så min 4bens mamma får se hur jag har det. ;0)

På kvällarna så brukar pappa ta med sig tidningen in i sängen. Den tjocka delen läser vi fort. Men sen kommer den med alla bollar och roliga gubbar med dräkter i. Den måste vi läsa noga. Självklart är jag med hela tiden. Jag har redan lärt mig att Zlatan är inte bara namnet på farfars katt utan oxå namnet på en kul gubbe som sparkar på bollar.....
Fast.... jag blir lite trött i ögonen efter en stund. Då leker jag titt ut med pappa. Han låter helskön då. Han liksom pustar som Oden när han sprungit långt.... Undras varför?
Snabb som en raket är jag.... Mamma hinner aldrig med kameran.... hi hi hi .....
TYST!!!! Nu läser pappa för mig om Zlatan!!!!!!
Gäsp... vad jobbigt det kan vara att läsa tidningen. Det är skönt att krypa upp till mamma och lägga sig sen och sova....
Gissa vad.... jo... här finns något som går i taket. Det är sant! Jag hör dom....
Mamma försökte lära mig att det heter möss. Jaaaaviiiissttt.... tssss.... och vad är möss? ha ha ha... något som går att äta eller?
hmmm... hon luras alltså inte? Det finns något som springer, hörs kul, luktar gott och som man får lov att döda? Mamma lovar jag ska få en heeeel burk tonfisk om jag lyckas fånga en såndär mus någon gång. SE UPP MUSEN!!!!! JAG SKA FÅNGA DIG!!!!!! ;0)
så... då var det dax för en kvällslur.... I soffan är det pappa som gäller....
Han har så stora händer så jag behöver inte vara rädd för att kasa ner.
En eftermiddagslur på en värmd köksstol funkar det med. :0)
Ibland så datar jag med pappa. Vi farmar på facebook....
Det är mat nu va???? Jag väntar!!!!! Kom nu då.....
Någon tokig människa sa för lääääääänge sedan till min mamma att katter som ligger mitt på golvet är det fel på. Stackars mamma o pappa i så fall för då är det fel på både mig och Smilla. Vi ligger på golvet och nannar gott precis som en hund ska göra ju.... eller???
Här ligger vi... 3 av 4 hundar framför spisen i den goa värmen. Storebror Oden kan snarka han. Bara så ni vet alltså. ;0)
Storebror Balder har så mycket päls och vill inteligga hos oss andra. Han gillar inte när det blir för varmt. Därför väljer han att ligga vid dörren. Jag bara längtar tills vi ska få basta. Smilla har berättat om det lilla varma rummet som mamma och pappa använder ibland. Det låter såååå mysigt så.... oh vad jag längtar...
Här är min biologiska siss... Hon har det gött och är Lucia idag. Hennes storasyster, rottisen Nikki, klädde inte lika bra i lucialinne och ljus. Visst är hon söt... Mamma undrade om jag saknade henne... ha ha ha.... NÄÄÄÄÄÄ!!!!!! Konstigt nog så har jag inte saknat min kattmamma eller pappa eller syskon ett dugg. Antagligen för att jag fick två större bröder och en storasyster och massa nya folk på stört??? Men suck vad Smilla är renlig.... hon ska bara tvätta öronen på mig och ja... fyyyy.... vad gör det med lite pippisar i näsan eller gomorgon i ögonen?
Nopp nu så har jag inte tid med er mer.... Dax att ta en lur i soffan så jag orkar läsa tidningen med pappa sen innan jag ska sova för natten.
viff voff på er.... eller var det nu mjau maju????
asch.... bajbaj....
så länge.....