2007-07-22

Hallåj!









Nu är jag här igen...








I förrgår fick vi besök av min kusin och hennes lilla familj. Vovven Maja har ni ju redan träffat. Deras lille ny förvärv har ni däremot inte fått se ännu. Tur att Nonnos husse har mobil med kamera så vi kunde få en finfin bild av lille sötnosen till idag. Lille Nonno är så söt och näpen och försynt. Han nästan ber om ursäkt för att han oxå kommer med. Hade alla tonåringar varit som han så kunde man haft minst tio.... ;0) med lätt överdrift så klart....

Han passade fint in i vår kompisflock och vår lillkille, Balder, blev överförtjust i en lekfull kompis. Kanske så kan det även ha varit för att han inte längre är minstingen i flocken. Nonno kommer från en kennel och har inte riktig kläm på det där med vardagshyfs ännu. Vilket är fullt förståligt. Han tycker bara det är kanonbra med småttigt fotfolk som man når ända upp i munnen på. Där kan man ju själva hämta kakor och annat gott och slippa vänta på att ngn ska ge en. Balder blev lite snopen när Nonno först åt sin mat och sedan klämkäckt fortsatte i hans skål. Balder tittade förvånat och det så ut som han tänkte... stackars lille kille, han måste vara helt utsvulten.... Men med min och kusinens hjälp fick Balder ätit sin egen mat till slut.

Vi vill alla välkomna lille Nonno till vår flock.... och hoppas på att husse inte ska bli allt för däppt i däsan....

Igår var familjen, utan hundar, i en by som heter Skurup, på Americars utställning. De hade arrangerat det tillsammans med Johannamuseet. Barnen uppskattade verkligen att få se deras uppvisning när en polisbil (50-talare) och en ambulans deltog i en liten sketch. Vad som mer var en höjdpunkt var att få åka offroad. Jag tyckte det så hemskt ut men killarna som körde är ju fantastiskt duktiga och tyckte banan var en barnlek. Tur man inte åker med dom på svårare banor. ;0)

Jag blev själv placerad på en stol och satt och njöt av musiken och alla fina bilar. Tack till er som visade upp era ryska hojar och lånade ut en stol åt mig!

Idag förväntar vi oss storm och massor av vatten från han där uppe igen. SUCK! Gubben och barnen passar på att renovera fågelholkar så länge. Vi har en liten holk som det bott blåmesar i. Ni kan tro att där var massor av hundhår i den. Hela boet var dekorerat. Inte undra på att dom inte brydde sig när det regnade och blåste i våras.

Nu får ni ha det så gött och som vanligt ska jag dricka en kopp nykokt kaffe och fördärva lungorna lite till....

Baj baj..............

2007-07-19

Hej på er!


Hoppas att alla har det bra där ute i landet.....


Här är det lugna bandage.... :0) Jag har nämligen fått bort både stygn och gips från min fot. Den är fortfarande i ett fint litet paket och jag har hjälp av kryckor när vi åker hemifrån. Men framåt går det!


Svägerskan med familj var ju på besök i helgen. Det var riktigt kul att dom kom ner. Deras lille gamle taxameter, Lukas, var oxå med. Det gick fantastiskt bra med alla hundarna. Ingen klumpig rottis som trampade på honom och ingen terrorist till unghund som retades. Hade man varit säker på att det skulle vara så att ha tre hundar så hade det varit ok.


Lördagen vigdes åt fotboll och sightseing(stavas det så?).

Gubbar och stort barn släpptes av i Trelleborg vig Vångavallen. GAIS var ju på besök. Jippie och tyvärr så blev det 0-1 till GAIS. Lite taskigt tycker jag.... Vill ju verkligen att Tbg ska vara kvar i allsvenska nästa år med.

Svägerskan tog jag med ner i Skanörs hamn och där åt vi glass med småkottarna. Den stora sonen och hans kompis kom på sina hojar och visade de fina vita stränderna som vi har här nere i söder. Enligt svägerskan så uppförde dom båda sig exemplariskt och jag behövde inte skämmas för dom ett smack. Neeee... jag vet att dom kan vara stjärnor när dom vill... :0) Efter glassätandet begav vi oss till Falsterbo och Måkläppen. Här kan man se sälarna när dom dyker och leker intill stranden. Normalt sett alltså!!!! Nu så har visst vattnet tagit överhand här oxå så vaken strand eller sälar syntes. Men det blev en fin promenad på en timme och fåglarna finns ju där oavsett om kläppen ligger under vatten eller ej. Under denna fina tur så satt jag kvar i bilen och väntade. Min fot fixar inte riktigt att gå på sand och så. Men det är väl värt ett besök om man inte varit där tidigare.


När familjen "E" åkt hem blev det väldigt tyst.... Det är definitivt det värsta med att ha en massa folk som sover över. Det blir så tyst och trist när dom åker. Man kommer ju ganska snart in i de vanliga rullorna igen men just när folket åkt blir det så hmmm... jättetyst....


Min kära lilla kusin och hennes man har skaffat en till vovve. Han ska heta Nono. En go och fin liten chokladpralin som är springerspaniel till rasen. Ännu så länge har dom han bara på prov, eftersom han är 7 månader och deras Maja är 2+. Maja är som sången i elektric banana band... Maja min Maja min bitska lilla piraya.... Men det skyller vi på alla människor som fullkomligt attackerat henne. Visst är det konstigt??? bara för att hunden är lite, har massor av mjuk o go päls och är söt så tror folk att det är ok att kasta sig över dom på samma gång som dom med gäll röst skriker... ooooo vilken söööööt liiiiiten vovsing.... Inte konstigt man blir livrädd som hund då! Förstår inte att där aldrig är ngn som gör så mot våra hundar? ha ha ha..... Men hon är våra gossars egna lilla tjej och gud nåde den som gör henne illa....


Nu får våra gossar en lillebror oxå att passa. Gissar att Maja och Oden bildar soffpotatisarnas klubb och att de två unga kommer att riva trädgården där ute. Tja... Det som finns kvar av den efter vår lilla minitsunami....


Nu ska jag sätta på lite gott kaffe och fördärva mina lungor lite till.....


Ha det gött tills vi hörs nästa gg....

2007-07-10




Tjingeling på er alla....




Idag har familjen bestämt att vi ska ha en "bara-vara-dag". Gubben och minstingen har åkt för att handla lite mat och så. Lillkillen, 10år, fick i uppdrag att gå in i dem lokala djuraffären för att köpa tuggben och vars en leksak till vovvarna. Jag gissar på att gubben kommer att antingen vara helt gråhårig eller så har han inget kvar alls när dom kommer hem. Djuraffären är nämligen stor och har ett enormt utbud. Det kommer med all säkerhet att ta massor av tid innan dom kommer ut ur affären igen. ;0)




Flickorna kom hem för en liten stund sedan. Dom har varit och badat i en pool här i närheten. Dom räds inte lite kyla.




Förmiddagsgörat har för gubben inneburit att serva mig och sedan bada den stora hunden, Oden. Han luktar mumma nu och rasen är för tillfället "snyggweiler". Det sägs ju att kärt barn har många namn. Oden han har en hel uppsjö med smeknamn och öknamn.




Anledningen till att gubben står för marktjänsten är att jag opererade foten för två veckor sedan och sitter för tillfället i rullstol. Det börjar kännas en aning frustrerande nu. Men jag skulle inte vilja vara utan denna erfarenheten heller. Det gör att vår familj har mer empati för de som alltid sitter i rullstol. Som till exempel igår på Kiviks musteri. Där frågade vi om deras utställning var hkp anpassad och om man kunde ta sig fram med rullstol. Javisst svarade tjejen glatt. Öhhh.... ja om man kan köra i singelgusade gångar och knöliga gräsmattor och över trösklar och över slålkanter ute. Nej det är inte en självklarhet att man kommer fram över allt och det är inte säkert fast personal eller liknande säger att det går. Hade det nu varit två gamlingar så var informationen direkt lögn. Samma gäller för café´annorlunda. Hör var en ramp in i stugan och in gick bra men när vi skulle ut var det så snålt tilltaget att halva stolen hängde utanför kanten på trappen. Ingen gammal människa med svaga muskler som kan köra här heller. Nä hela vår familj har fått en ny och nyttig syn på de hkps situation Men nu håller vi tummarna att gipset åker bort i morgon och att jag ska kunna klara mig med enbart kryckor i alla fall hemma.




Min kära svägerska med familj ska komma ner på besök till helgen. Det ska bil skitkul. Dom har nämligen inte varit nere och sett hur vi bor. Gubben ser så fram emot att storasyrran ska komma. Lillasyster hon kommer med jämna mellanrun med sin familj och hälsar på. Lillsyrran har en skitgo vovve som heter Loke(bild). Visst... vi vet... hundarna har döpts efter asagudarna.... Men nu så ska lille Lukas komma och träffa våra monster för första ggn. Han är en liten taxeman. Det blir med all säkerhet bra. Oden anser att små hundar är just små... Balle Balder tror att alla älskar honom och vill leka med honom.




Ha det bäst så hörs vi snart igen.....


2007-07-09


Tjingeling!


Att vatten kan ställa till med så mkt bekymmer och sysselsätta så många personer kunde jag knappast tänka min innan. Men det gör det och det kommer antagligen att bli en lååååång följetong på det med.


Vi har alla små kottar samlade hemma nu. Vilket liv det är ibland.... hundar ungar och hembryggt äppelvin.... nja inget äppelvin men väl äppelmust. Vi har nämligen varit på tur till Kiviks musteri idag. Då blir man ju mer eller mindre tvungen att köpa must och kräm med sig hem. Kan ju inte sticka under stol med att vi vuxna faktiskt oxå tycker det är gott.


Vår lille Balder går för högtryck nu. Han har en massa spring i benen och vill hjärtans gärna vara med alla personer på samma gång. Detta blir lite problematiskt för lille Blubbis... han kan ju inte dela på sig. Inte nog med att alla rör sig dagtid utan alla sover oxå på olika ställen nattetid. Ni kan bara tänka er vilka många platser den lille måste hålla koll på. Jag gissa på att han blir som en zombie efter två veckor? eller så blir han helgalen?


Största killen som är 20 har köpt sig en hoj, en sådandär som går fort attan och heter Ninja. Snacka om att hans stackars mor (jag alltså) har magknip varje dag innan jag fått livstecken från han. Men... man kan ju inte packa in dom i bomull och förvara dom i en kupa av ngt slag för att skydda dom hela livet. eller???? men ni ska veta att jag skulle vilja.


Minsta tösen fyller 13 på lördag. Fråga mig inte hur hon blev så gammal för det har jag inte en susning om. Tycker bestämt att det är fullt nog med en tonårsdotter i huset. Tänk dig två som ska sminka sig på toaletten... två som pratar i telefon.... två som ska ha datorn.... osv.... Vi har i alla fall tur att dom båda är snälla och hjälpsamma och att dom inte fightas sins emellan.


Nu börjar snart alla marknader här i Skåne Varje år går vi på någon av marknaderna. Detta året har vi bestämt att vi bara ska ta någon av de mindre och skippa de stora som Kivik och Sjöbo. Det är lite samma varje år liksom.....


Ha det gött så hörs vi snart....

PS Lite kluven idag eftersom Gais slog Trelleborg i fotboll. Gubben håller ju på Gais och för att "stå vid min mans sida" kan jag väl heja på dom med. Men som en fd söderslättbo så vill jag ju gärna att Trelleholla ska hålla sig kvar i allsvenskan. Men dom kan väl få vinna nästa gg?


2007-07-07


Hej igen!

Det var ett tag sedan vi sågs sist....

Vi satt i förra veckan och tittade på tv och kände en stark empati för stackarna i småland. Men det varade bara en liten stund. Nu fick vi vår beskärda del av vatten uppifrån. Gubben upptäckte att hela krypgrunden stod i vatten i torsdags eftermiddag. Anticimex kom till undsättning mitt i natten och arbetet med att pumpa vatten kunde börja. Det tog lite mer än ett dygn för att tömma grunden och nu står en fläkt och brummar där nere. Behöver jag säga att hundarna inte är speciellt glada över ljudet under golvet?


I morgon kommer nästa två barn hem. Då har vi tre små kottar hemma igen. hmm??? kanske inte så små? 10, 13 och 15 år.


Nu håller vi tummarna för att solen ska komma och torka upp lite vatten åt oss.


ha en skön sommar tills vi hörs igen.....