2007-07-10




Tjingeling på er alla....




Idag har familjen bestämt att vi ska ha en "bara-vara-dag". Gubben och minstingen har åkt för att handla lite mat och så. Lillkillen, 10år, fick i uppdrag att gå in i dem lokala djuraffären för att köpa tuggben och vars en leksak till vovvarna. Jag gissar på att gubben kommer att antingen vara helt gråhårig eller så har han inget kvar alls när dom kommer hem. Djuraffären är nämligen stor och har ett enormt utbud. Det kommer med all säkerhet att ta massor av tid innan dom kommer ut ur affären igen. ;0)




Flickorna kom hem för en liten stund sedan. Dom har varit och badat i en pool här i närheten. Dom räds inte lite kyla.




Förmiddagsgörat har för gubben inneburit att serva mig och sedan bada den stora hunden, Oden. Han luktar mumma nu och rasen är för tillfället "snyggweiler". Det sägs ju att kärt barn har många namn. Oden han har en hel uppsjö med smeknamn och öknamn.




Anledningen till att gubben står för marktjänsten är att jag opererade foten för två veckor sedan och sitter för tillfället i rullstol. Det börjar kännas en aning frustrerande nu. Men jag skulle inte vilja vara utan denna erfarenheten heller. Det gör att vår familj har mer empati för de som alltid sitter i rullstol. Som till exempel igår på Kiviks musteri. Där frågade vi om deras utställning var hkp anpassad och om man kunde ta sig fram med rullstol. Javisst svarade tjejen glatt. Öhhh.... ja om man kan köra i singelgusade gångar och knöliga gräsmattor och över trösklar och över slålkanter ute. Nej det är inte en självklarhet att man kommer fram över allt och det är inte säkert fast personal eller liknande säger att det går. Hade det nu varit två gamlingar så var informationen direkt lögn. Samma gäller för café´annorlunda. Hör var en ramp in i stugan och in gick bra men när vi skulle ut var det så snålt tilltaget att halva stolen hängde utanför kanten på trappen. Ingen gammal människa med svaga muskler som kan köra här heller. Nä hela vår familj har fått en ny och nyttig syn på de hkps situation Men nu håller vi tummarna att gipset åker bort i morgon och att jag ska kunna klara mig med enbart kryckor i alla fall hemma.




Min kära svägerska med familj ska komma ner på besök till helgen. Det ska bil skitkul. Dom har nämligen inte varit nere och sett hur vi bor. Gubben ser så fram emot att storasyrran ska komma. Lillasyster hon kommer med jämna mellanrun med sin familj och hälsar på. Lillsyrran har en skitgo vovve som heter Loke(bild). Visst... vi vet... hundarna har döpts efter asagudarna.... Men nu så ska lille Lukas komma och träffa våra monster för första ggn. Han är en liten taxeman. Det blir med all säkerhet bra. Oden anser att små hundar är just små... Balle Balder tror att alla älskar honom och vill leka med honom.




Ha det bäst så hörs vi snart igen.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar