2008-01-14

HEJ!







I lördags var jag och en väninna på ett "gammeldags" hederligt Tupperwareparty. Jag har varit på en del home-partys de senaste åren med både ljus, underkläder och en massa annat. men inget Tupperware. det var riktigt kul att se burkarna igen. =) Det var en annan gemensam väninna till oss som höll i det hela. Ni kan ju se på bilderna hur hon och hennes man konfererar om alla burkar som ska köpas. =) Efter partyt handlade vi pizza med oss hem till våra gubbar, ungar och oss själva så klart. Det var smaskens.
Min goda vän, Petra, har för ett tag sedan velat jag skulle måla en tavla åt henne. Hon hade ett önskemål om en bild på en skata. Detta eftersom jag, på ett kärvänligt sätt, brukar kalla henne för just detta. Mmmm... jag har gått och sugit länge på skatan som jag skulle måla och igår så kände jag att den ville komma fram. Jag är riktigt nöjd för en gångs skull. Vad tycker ni?

Som alltid så kan jag inte låta bli att ge er lite bilder på våra små sötnosar, Oden, Balder och Smilla. jag tror oden börjar bli lite trött på att vara fotomotiv faktiskt?

I morgon hoppas jag på att ha fått mail från min lärare på högskolan. Hon skickade respons på mina tidigare uppgifter. Meeenn guuuu vad hon skriver illa!!!! Varken jag eller gubben kunde tyda hennes kråkfötter. Nu hoppas jag på att få det i en lite mera lättläst text. Men med tanke på att hon brukar ta väldigt god till på sig med att svara så hoppas jag inte för mkt förrän i mars. =) lätt överdrivet....

Ha det bestialiskt tills vi ses igen....

2008-01-10

Tjabba Tjenis Hallå!

Jaha, då var det dax för gråväder igen. Regn, rusk och allt bara blött i hela skogen. Men å andra sidan så går jag hellre i skogen och blir blöt än på någon trottoar i storstaden. Men med regnet kommer ju alla blöta hundar med. Balder är väl inte så farligt. Han skakar sig så har han fått ur vattnet i sin päls. Värre är det med Oden. Han inte bara blir dyng sur inpå skinnet utan han blir ju förkyld oxå. Ja det stämmer... han är snorig IGEN... Lilla fröken Smilla hon klarar sig i alla fall. Alltså... ni nu som är "äckelmagade" ska sluta att läsa nu!

Vår lilla kattfröken hon är så fin i kanten. Det ska putsas och tvättas hela tiden. Men jag tycker inte det är så käckt att hon ska tvätta sig själv när hon varit uppe och trampat i sin egen bajs. Det luktar lika illa som när barnen började äta för första gången i sitt liv. Med andra ord så är detta en av nackdelarna med att ha en kattfröken som helst vill gömma sina små tollar genom golv och ner till jordens mitt. Bläääärk! Jag har med andra ord varit påpasslig, gubben med för den delen, och fångat henne när hon varit på toa. Vi torkar henne i gumpen nu och kastar bort hennes lortar omedelbart. Vad som är ännu värre är att Balder tycker det är mumma! Behöver jag berätta mer? Nu har vi en grind så bara Smilla kan ta sig in till toan och den hoppar familjen över som häcklöpare nu varje gång Smilla ska gå. Inte trodde jag att en katt kunde engagera en hel familj med sina toalettbesök? =)

Dottern har varit hemma från skolan idag, med magont, skallebank, hosta och moderat feber. För att hon skulle aktiveras med ngt så hjälptes vi åt att leta upp ett recept på amerikanska cupcakes. Vi gjorde några med choklad i och några med björnbär i och sen hällde vi kristyr över. Tja dom blev väl ganska ok? Eller vad säger ni? Vi kanske ska träna lite till? Jag förstår inte vad jag/vi alltid gör för fel med kristyren? Är vi för snåla eller what? Ngn som vet hur man bär sig åt för att få ett fluffigt fint täckande hölje?

Nä, nu sak jag gå ut i köket och ta mig en smakbit.

Ha dä så länge..... baj baj....

2008-01-05

God fortsättning...











Nu har vi kommit några dagar in på det nya året, 2008. Kan ni gissa vad?! Joooo.... snön har äntligen kommit till oss. Men jag gissar på att det är näst intill bara här i Skåne som vi fått snö? Har hört på radion idag att det är världens is kaos runt om i Skåne Tja... svartisen här är inte att leka med. Gubben som kommer norröver ifrån hade inte råkat ut för svartis förrän han flyttade till Skåne Det ökade i alla fall hans förståelse för att det blir sådan kaos här nere varje år. Inte trodde han att det i sin vildaste fantasi skulle finnas sådan is någon stans. Men det sägs ju att man lär så länge man lever. Det ligger nog ngt i det tror jag.

Idag bjuder vi på lite fina bilder på vårt vackra vinterlandskap. Jag låter dom tala för sig själva.

Sedan måste jag ju visa er lite flera bilder på Smilla. Jo du läste rätt.... hon heter numera Smilla och inte Silla som jag skrivit tidigare. Det var ngt fel med att kalla på henne... och det kändes mycket mera rätt att kalla på Smilla. Då fick det bli det! Dessutom så var det gubbens och stora dotterns första val av namn till henne. Skönt är, för Smillas del, att hon slipper och kallas för den lilla hårlösa. =) Hon tappade nästan all pälsen som liten bebis på grund av loppmedel. Så kan det gå när man får panik av ohyra och medicinerar utan att läsa heeeeela instruktionen först. Ha ha ha.... jag anklagar inte hennes uppfödare för det. Det skulle faktiskt kunnat varit jag med, tror jag. Lite halvfobi för kryp och insekter kan jag göra mig skyldig till att vara. Men nu vet vi i alla fall att hon inte tål det! Pälsen håller på att växa ut igen och hon är så söt sååå... bara kika på henne.... spinner som ett helt väveri gör hon med....

När jag steg upp i morse så tittade jag i levandefällan på altanen. YES!!!! idag satt den lilla musen där. Han skulade under plattan i buren eftersom det regnade. Gubben fick ta Balder med sig ut i skogen och släppa den. Jag hoppas att han inte hittar hem igen? musen alltså... ;)

Ha en skön helg på er alla och ge er inte ut och kör bil i Skåne om ni inte måste.....

2008-01-01

2008-01-01



Hej på er där ute!

Nu har vi fått ett nytt år och det känns som om helgerna är slut. Resterande ledighet är mest bonus i vårt hem. Vi har haft en helt underbar julhelg med trevliga människor som varit på besök. Lillejul hade vi gammelmoster och hennes man samt min underbara kusin med man och hundar, Nono och Maja som ni träffat tidigare. På självaste julafton kom svärfar med fru och minsta sonen på besök. Tja så liten är han ju inte precis, men tonåring i alla fall. =) Eftersom dom är på långväga besök så stannade dom över natten. Detta var riktigt kul eftersom gubben uppskattar det hela lite xtra att hans pappa och lillebror kommer. Jag och "styvsvärmor" skulle säkerligen kunnat slå ihjäl en hel vecka med diverse aktiviteter utan några som helst problem.

Resterande av julhelgen var lugn och vi passade på att mysa lite för oss själva.

Nyårshelgen närmade sig... Jag beställde en ny mobiltelefon till mig själva i julklapp som iofs min far och styvfar betalade. Tack till er båda! Ni kan tro jag har fotat en hel del. det är dessa bilder ni ser här ovan. =)

Den 30/12 fick vi ett ny förvärv till familjen. Det är en lite mise... en söt flicka av raserna Maine coon och norsk skogskatt, hon fyllde tre månader den 21/12-07. Balder är nyfiken så det förslår och skulle såååå gärna vilja fånga henne. Tyvärr Blubbis... hon är för snabb för dig och sen gör det lite ont på näsan när hon inte vill. Oden däremot håller sig lite på sin kant. Jag skulle gissa på att on en vecka så ligger hon och sover med Oden? Han har bara inte riktigt koll på varför hon spinner så infernaliskt I hans värld så tror jag han tror att hon morrar? Hmmm... han lär sig väl?

Under självaste tolvslaget så var alla våra bekanta förutom jag, Klangen och djuren ute för att smälla raketer. Detta har inte varit några problem tidigare. Oden gillar när stjärnraketerna lyser och att det smäller bryr han sig inte ett dyft om. Silla som misen heter låg på rygg och nannade gott, helt ovetande om all uppståndelse. Blubbis däremot var inte alls lika förtjust. Han var rädd och yperventilerade ett tag. Det var i alla fall inte värre än att han vågade sig fram till mig. Vilket kan vara ett under bara det eftersom han är husses lille vovve. Men men... det är förhoppningsvis bara detta året som han hade en liten "spökperiod"? Idag så smög han ut när det var dax för morgonpinkeriet, och kan ni tänka er... inget pang-pang.... fritt fram alltså.

I natt innan vi skulle gå och lägga oss gjorde jag en upptäckt... detta gjorde att min kära gubbe äntligen tror på mig. Jag har inte velat ha fågelbord och fågelmat för nära huset i trädgården eftersom möss och råttor oxå livnär sig på detta under vintern. Skitsnack har folk i omgivningen sagt Meeen... så i natt kallade jag på gubben... visst hängde det en fet liten mus halvvägs ner i nätet på talgbollen och käkade för fullt. Jag vill ju inte ha möss så nära huset men det kändes skönt att äntligen fått visa att mina påståenden varit rätt och riktiga. Resultatet blev att gubben riggade en levandefälla mitt i natten och laddade den med rökt korv. Musen har inte vågat sig fram ännu men vi hoppas på fångst under nästkommande natt... sen får han flytta låååååångt upp i skogen i stället....

God fortsättning på er alla....