2008-07-18

Tjabba....

Min väninna sedan flera år tillbaka, som jag numera i princip bara har telefonkontakt med, skickade ett mms här-om-dagen. Det stod... Säg hej till Rasmus!
Då förstod jag direkt att hon äntligen efter flera år skaffat sig en ny vovve..... Det blev givet vis terror på telefonerna för att få reda på allt om den lille krabaten.
Rasmus, 6 mån och Pitterssons blandning....

Som ni ser så är han redan en ganska stor kille. Undras vart han kommer att sluta?

Här är han ny- vaccinerad, chippad, klofin efter ett besök hos elake doktorn. =)
Dom ska komma på besök till helgen och då ska jag passa på att ta bilder med min kamera så ni får se honom lite mera.
Ha det så bra så ses vi en annan dag......

Hellååå....

Tjaha... Då fyllde lilltösen 14år. Vart tar tiden vägen? Just detta uttrycket undrade jag väldigt över som ung. Varför sa alltid gamla människor så? Men idag när jag är 40år ung så funderar jag inte längre på varför "gamla" människor säger så. Nu förstår jag precis vad dom menar. När jag var tonåring eller 20+ så var varje vecka lika lång som vad en månad är idag. Visst är det konstigt hur man upplever tiden i del olika åldrarna?!

Hur som haver så blev det så i år att INGA släktingar kunde dyka upp på kalas av diverse anledningar. Men en hel drös med telefonsamtal blev det i alla fall.

Som ni vet så har vi fullt upp med huset och det blev en målardag som så många andra denna sommaren. Det bestämdes att vi skulle käka pizza för att känna att vi i alla fall firade lite.

Nu har vi helt underbara bekanta som engagerade sig. Dom bakade tårta och bjöd på bio. Vilka goa människor som gör detta för vår lilla tös... och helt oförberett oxå. Jag tror inte frun i huset riktigt förstår hur uppskattat det blev. För dem var det väl inte så mkt... som hon själv sa. Men jo det var det så tack ännu en gg....

Kisen i huset han var inte sen med att posa på sitt torn... goe gamle gubben.....

Hej igen!

Visst är det en fin liten vit kattflicka? Min väninna förbarmade sig över henne efter att hon ett bra tag irrat runt i deras by. Den är ju en riktigt fin liten tjej och man undrar vad som kan ha hänt henne. Ingen tycks sakna henne heller? Tja.... hon har funnit sig väl till ro nu och blev ganska belåten efter ett rejält skrovmål och ett bad.

Men om lilla snövit är lika vacker som Smilla???? Njäää...

Vi var inne i en by som heter Höör och deltog i deras allsång. Ett riktigt trevligt inslag där alla sjöng mer i "ringsjön i mitt hjärta". =0) Saken piffades till med den lille underbare spjuvern Elias. Allas vår egen Zlatan-hyllare. En charmig kille utan tunghäfta....

När vi kom hem på kvällen var det dax för lite middag. Det fick bli hemmarullade köttbullar. Mumsigt det med... slurp sa det så var nästan alla slut.

Kvällen avslutades med en skön soffstund framför tvn. Gubben måste ju få visa sin fina GAIS-keps. Visst är den fin???
Ha dä gött tills next time....

Trevlig sommar där ute!

När morgonen börjar närma sig middagstid så anser jag att det faktiskt är hög tid för ett morgonkiss. Det höll inte Oden med om. Demonstrativt går han ut och lägger sig på altanen och fortsätter snarka. Hans blåsa måste vara som en ica-kasse? Eller så har han bara en underbar partyblåsa? ;0)

Efter ett tag tröttnade lille Balder på att vandra runt ensam i trädgården och försökte få liv i sin sovande vän. Han buffade och hade sig utan ngn framgång.

Det hela slutade med att Balder gjorde som Oden. Han hittade "sin" plats på altanen.

Smilla däremot hon ligger och göttar sig på soffan.....

bajbajså länge...



2008-07-08

Ett tillägg....

För er som inte är Skåningar och undrar om jag konstant stavar fel kan jag säga att nej det gör jag inte. Kise och mise är med långa in inte som ni andra säger kisse och misse. Skånskan är fantastisk....
Nu ska ungarna få varsin mada.... =) kramm (kram)

Daus....

Visst är hon fin vår lilla Smilla...Tänk om hon skulle få små vackra bebisar en dag? Jag tror att med rätt pappa så skulle det blivit dom finaste kattungar som finns?
Men.... ödet vill nog inte så? Alla fina herrar som vi träffar är nosselösa. Bara titta på dessa fina godingar till gentlemän..... Här nedan ser vi en av mina favoriter. En birma årsmodell 98 och en riktigt go pösmunk. Ni fick se han i mitt förra inlägg som en finkänslig mattjuv.... Herr Unixz!
Nedan har vi polaren Bruniz. Hade hanhaft nossarna kvar så skulle han varit alternativ nr3.
Tja dessa kisar......
Bättre att drömma sig bort med en bild från Karlskrona.....

2008-07-06

Tuddeliduuuuu...

Nu är jag här igen....
På bilden här nere ser ni min underbare gubben. Ibland undrar jag vad jag gjort för att förtjäna en så underbar man som denna. Visst är det fantastiskt att känna så om den man älskar? Fast han vänder vackra sidan till här i sina sverige-kalsonger så är han underbar. Dessutom är han suverän på att steka pannkakor... dom får både barn och djur att dreggla.... =)

Smilla har sin tid med pappa på morgonkvisten. Då är det fight på hög nivå som gäller. Jag tror hon tränar på honom så att hon ska kunna svara för sig om får gå ut lös i framtiden. Vi får se om det händer? Mamma är nämligen ganska pjoskig med sin kisemise.... =)

Mina små hrmm... stora töser. Dom är här på väg att köpa halstabletter. Jag bad dom att stanna för jag tyckte det såg så kul ut bakifrån. Snacka om olika typer av tjejer....

Stora tösen..... en vacker tjej.... till pappas förtret.... =)

Här har vi nästa charmknutte. Jag tror löven rör sig lite väl mkt i skogen idag? Bästa att hålla ett vakande öga på dom.
Men på altanen kan man ligga och ändå se allt.... fantastiskt! Tack pappa!

Tja... Vi har låtit Smilla vara på bordet ute på verandan. Det är skönt för henne att ligga där och sola sig och så kan hon se ut över gatan och trädgården. Helt ok tyckte vi.... Det tycker hon med.... Bästaste tiden på dygnet nu är när vi ska sitta där och äta frukost. Hon har siktat in sig på lillkillen. Han är lite av en favorit och det är hon till honom med. Goda vänner delar med sig...
Visst är dom söta tillsammans....

Kanske får lilla jag kliva upp på pappas plats när han är klar? Men inomhus.... neeee vågar inte.....
Unixz, som bor hos våra bekantingar, han vet hur man gör. Man sträcker sig fint och sitter kvar på stolen. Inget att gnälla om då väl? Var ju aldrig uppe på bordet heller.....

Ni är underbara.... pussar från mamma till er alla.....

Hellååå....

Ni har ju sett vår make-over på huset. Men det händer faktiskt annat här oxå. Jag och gubben var ute och körde en dag i det fina vädret. När vi var på väg hemåt så såg det mindre fint ut kan jag säga. Gissningsvis så ligger dom gråsvarta molnen just över vårt hem.
I förra veckan åkte vi till Göteborg för att fira en konfirmation kombinerad 15 års kalas. Det var gubbens minsta bror som hade den stora dagen. Jag har en jättefin bild på både han och katten. Men eftersom jag inte hunnit fråga honom så vill jag inte lägga ut honom här. Kanske ger han sitt samtycke nästa gg vi pratar med honom?
På bilden nedan kör vi förbi av farten till Getinge i Halland. Min väninna som väntade på att bli farmor för andra ggn var där på besök. YEEEE!!!! JIPPPIII!!!! GRATTIIIIISSSS!!!!! Det blev en liten tösabit denna gången. Men hon drog ut på tiden lite. Hon hade det väl mysigt i mammas mage? =)
I Göteborg fick vi åka över bron. Synd att det är så svårtatt ta bilder som duger från bilen.

Här är vi på väg norr över för att hämta upp barnen....

och så tillbaka över bron......

Här har vi svärfars, svärmors och lillebrors kise. Han är en ragdoll och lystrar till namnet Zlatan. Om ni undrar så hette han faktiskt så från början. =) En riktigt go mullig katt och hade varit en tänkbar pojkvän till Smilla om han inte varit av med sina nossar. Men visst är han vacker?!

Nu bär det av till Skåne igen! Det känns som att när man kommer till andra sidan tunneln så har man hamnat i ingen-mans-ladet (Halland). Det är bara en transportsträcka som räcker till Skåne. snart hemma.....

Bajbaj så länge.....







Hej!

Jaha... då var det fotboll på vår tv idag. Det har liksom blivit lite min tid vid datorn då. =)
Helt ok för min del. Idag så är det GAIS som möter AIK. Vi håller väl tummarna för GAIS.

Det har hänt en del sedan sist vi sågs här.... Nu kör vi.....


Detta var baksidan på vårt hus efter vi tagit bort plattorna och staketet runt altanen.

Huset hade en röd lasyr med svarta knutar. Här har vi börjat lägga bärlinorna till det blivande trädäcket.

Men eftersom det var dax att ge fasaden en liten dust med pensel så passade vi samtidigt på att byta färg. Omväxling förnöjer sägs det ju. Jag tycker själ att den blå färgen är skitfin och ljusar upp huset.

Hörnan på baksidan är nu klar och fint blå.....

Men hela fasade ska ju bli blå. Viktigast är just nu att baksidan blir blå eftersom trädäcket kommer en bit upp på panelen. Annars hade vi nog väntat tills nästa år med att måla. Nu blir det lite enklare att komma ihåg när vi målade sist och hur gammalt golvet är.
Titta vad fint det blir!
Nu så har ogräsmattan kommit på plats, vallar och dike under golvet byggts, reglarna kommit på plats och golvet börjat läggas.
Jag kan tänka mig hur det kommer att se ut nu.....
De gamla plintarna kan ni tro gubben fick slita med för att få upp. Han fick hjälp med den ena av sin gode vän. Det var nog tur? Trodde nästan han skulle förta sig i värmen.
Nu börjar golvet torna fram. Lilltösen hjälper till att måtta in brädorna...
Titta så mysigt!!!! Oden är övertygad om att pappa gjort en ny fin plats åt honom. Här uppe sitter han ju högre, slipper myror, slipper känna gräset mellan tårna. ;)
Tänk vad dessa djur kan konsten att njuta av livet!
Dom värmer verkligen mitt hjärta och tillhör familjen precis som alla vi andra.
Ha dä gött så länge....