2007-09-30

BYGGA GOLV????






Hej igen på er där ute!

Jag och gubben har roat oss med att bygga en bit golv framför öppna spisen. Vi var på Höganäs outlet och införskaffade lite fin svart klinker för ett tag sedan. Jag förklarade för gubben hur jag ville ha golvet. Men se det var han inte riktigt med på. Jag tror han har lite svårt med att se saker framför sig hur ngt kommer att se ut? Jag o andra sidan kan xakt se hur det kommer till att se ut. Det är inte bara på gott. Ni kan inte ana hur många ggr som jag blivit besviken för att resultatet inte stämmer med min inre bild.

Men hur som haver så blev golvet skitfint till slut. Jag ville nämligen krossa plattorna och bygga golvet som ett pussel med stenkrosset. Jag valde dessutom svart fog. Detta gör att från håll ser allt ut som en stor svart platta men när man kommer närmre så upptäcker man att det faktiskt är bitar. Alla gör vi våra misstag innan vi lärt oss. Vårt misstag var att även lägga fog ute i kanten mot golvet. Min kära svärfar berättade då att det kommer till att smula sig och gå sönder efterhand som golvet rör sig och hundarna springer på det. Hmmm.... Självklart så hade han rätt! och bara ngn dag efter han berättat detta för oss så rev Oden upp en bit av fogen. Nu ska gubben ta bort fogen och lägga på en kant av latex(tror jag det var). Nu är i alla fall hela spisen klar och jag tror inte man kan bli mera nöjd än såhär?

Vår lille Balder har fått en Nasse, nalle Phus vän, av dottern. Hav vårdar den ömt och springer gärna runt med sin nasse i munnen. Oden får vi hålla efter lite för skulle han få tag i Nasse så är där ingen Nasse kvar kan jag säga. Balder har lugnat ner sig fantastiskt mkt den senaste tiden. Man kan nästan tro han börjar bli normal? =) Just nu har han en lite spökig period. Takfläkten kan anfalla, stereon uppe på skåpet är en hundätare, andra människor och hundar vi möter är ute efter att ta honom och han blir som en plåsterlapp vid gubbens ben. Den stora lyckan i livet är när han får ligga i gubbens säng och helst då uppe på bröstet så han kan ligga och snusa honom på hakan. Då får lille Blubbis all trygghet och närhet som han så väl behöver just nu. Suck! Dessa hundar.... dom är som små barn......

Tjingeling för nu ska vi ut och gå i regnet och bara njuta av höstrusket för att sen dricka varm choklad och värma oss framför spisen.... mmmm.... det är livet det.....

2007-09-21

Dax igen!






Tja så var det dax igen för lille Odens öron. Som jag skrev för några dagar sedan så var Oden förkyld och febrig. Nosen bubblade som en bubbelpool och öronen började lukta illa, huvudet hängde och han var allmänt trött. Känns detta igen? Jo, han har lika klara symtomer som vi människor. Balder däremot kan bli hur sjuk som helst tydligen och ändå gå som en duracellkanin. Nu har Oden fått sina örondroppar i några dagar och är fit for fight igen. Gosig och mysig och kelen igen som han brukar vara.

Igår när jag och dottern varit och storhandlat hade gubben släppt ut båda jyckarna i trädgården. Dom var så söta och goa när vi kom hem. Taskigt att där råkade vara ett staket i vägen bara. Dom vill ju vara först med att inventera matkassarna! =)

Pratade med en väninna i morse per telefon För ngt år sedan var hon gift och de hade en hund tillsammans. Hunden är av rasen puli, en sådandär med rastaflätor. Meningen är att det ska vara en tuff vallhund som hjälper gauchosen ute på ungerska pustan. Lille Pajas är allt annat än tuff. Han är en liten fegis och rädd för det mesta. Väninnan och jag brukade ha "pajkastning" om vem av oss som var mest pjoskig med sin hund. Jag tyckte hon var för fjantig som låg på alla fyra och matade hunden med godsaker när han inte ville äta. Hon tyckte jag var daltig som plockade upp dom i sängen och bäddade ner dom när dom var förkylda. Med facit i hand så får jag väl erkänna att vi är väääääldigt pjalliga båda två när det kommer till vovvar. Men ni kan ju själva se om ni tycker lille Pajas ser ut som en puli i sin moderniserade korta frilla? =)

Jag fick världens bästa tillfälle i fm att ta några goa bilder på mina änglar. Dom borde ju helt klart slå hål på myten om att man inte kan ha två hanhundar tillsammans utan att dom fightas... Jag säger bara... Det måste ha med uppfostran, raser och flocken att göra...

Hörs en annan dag... bajbaj....

Höst!










Tjingeling...
Som ni säker redan förstått så tillhör hösten en av mina favoritårstider. Jag njuter av att ta en tur och titta på omgivningarna där vi bor. Hela skogen och fälten och alla små sjöar är så otroligt vackert med sin färgprakt.
En sen eftermiddag när vi var ute på upptäcksfärd så hittade vi en liten sjö. Den är pytteliten och helt underbart "trollsk". Titta själva och avgör vad ni tycker....
Den lite större sjön är Kvesarumssjön och den är väldigt lätt att hitta på kartor men mindre lätt att hitta i verkligheten. Men sjön låg blank och fin. När vi kom ner till en strandliknande plats satt där två killar och fiskade. Gubben som är en pratglad göteborgare började genast prata med killarna. Det visade sig att den ena av dessa hade oxå invandrat hit från norr. Fast ngt längre upp ifrån än gubben. Tror det var Umeå? Men norrlänning var han och tyckte vi hade snälla söta små mygg i Skåne =)
Titta och njut av hösten....

2007-09-16

Denna dagen....







Fyyy... dagen i går tog mer på krafterna än väntat. Dagen idag har blivit en slappedag med lite dator, hundmys, go mat, tavelhängning och fotboll. Oden har varit sjuk i natt. En illamående rottis som salivet rinner på är inget man skojar bort. Jag menar.... det blir bokstavligt talat pölar med saliv där han står och går. Klockan blev halv två innan hans mage hade lugnat sig och vi alla kunde få sova. Han har en konstig förkärlek till mamma(mig) när han är sjuk. Han står vid min sida av sängen och stirrar på mig. Förstår jag då inte att han mår dåligt så lägger han sig i korgen och gnäller. Gnyr eller gnäller är inte riktigt rätta ordet för att beskriva hans läte. Jag skulle mer förknippa det med en knarrande dörr. Med hans snoriga nos(den är inte liten) två cm från mitt ansikte och sorgsna ögon så förstår man att ngt är fel. MEN VAD???? Just igår så var han illamående. När han sedan väl somnade så lät han som ett helt sågverk. Gissa om jag och gubben är trötta idag? När gubben steg upp idag så fick Oden komma upp till mig lite. Ni kan tro han njuter då.... Tippar på att han gärna skulle vilja vara sjuk lite oftare bara han fick ligga i sängen hos mamma och bli bortklemad? Min lille goe vovve är fuker... kom ska mamma sela på dig så du blir frisker.... hmm... snacka om att man kan vara pjoskig.... =)
Just nu sitter gubben och tittar på GAIS mot Kalmar. GAIS leder just nu med 1 mål. För att behålla lugnet i familjen idag så hoppas jag att dom vinner. Fast gubben brukar repa sig ganska fort.

Vi har en ny tavla som vi hängt upp idag. Lite halvknepig och modern. Den sätter verkligen sprutt på fantasierna. Den har fina och varma färger med guldiga inslag. Den är helt ok att vila ögonen på. Vad tycker ni?

Nu ska jag gå och titta på tv med gubben och mysa framför den goe brasan som svärfar gjort åt oss.... Hurra för pappaLasse!!!!!

Ha det bäst tills vi hörs nästa gg.... och håll nu tummarna för GAIS!

Rally....










Hej på er där ute!
Igår var vi iväg och tittade på rally. Detta var, trots min 41 år, det allra först riktiga rallyt för mig. Det var riktigt kul faktiskt och något som vi kommer att fortsätta titta på. Med min dåliga fysik så blir det inte så mkt springande över stock och sten i skogarna. Detta löste gubben enkelt genom att ta med en brassestol och dyna. Han tog även med en till sig själva. Denna stolen blev dock min väninnas stol under trippen. Hon har nämligen varit snörvlig, febrig och bihålor tätare än våra fönster. Detta passade ju skitbra eftersom det gav gubbarna och den stora dottern lite mera frihet att springa runt och kolla i de "bra" kurvorna.

Detta var även dotterns första rally och hon tyckte det var ganska coolt faktiskt. Nu har ju gubben och dottern fått väcka ett gemensamt intresse. Dom vill ha en rallybil och kanske så småningom kunna köra i undomsklassen. Är där några läsare med bra tips så bara kom med dom!!!!! Vi behöver alla tips och erfarenheter vi kan få. Det var inte bara bilar som vi beskådade där på tv-rallyt. Jag hittade en salamander som dottern genast plockade upp. Den var så söt och fin och med pyttesmå gulliga fötter. Efter vår tur ute i friska luften begav vi oss hem till kompisarna och åt korv med bröd. Deras lille kattunge växer som en deg på jäsning. Sixten, som katten heter, blir bara större och större för varje vecka. Jag tror vår lille Balder kan ha skitkul med Sixten när dom träffas. Eller så har vi en noslös hund med oss hem igen?

Ha dä gör gött så hörs vi....

Brev till Petra!




























































Hej snäckan!
Här kommer det ett litet smarrigt recept på min mormors soppa.
Följ bara enkelt bilderna så blir det bra. =)
Tänk på att det är 4 hela ägg och två gulor. När du tagit bort grönsakerna och tillsatt 2 buljongtärningar så kan du koka makaronerna i soppan i ca 3-4 min. Dom är klara när dom flutit upp till ytan. Själva soppan ska ha kokt i flera timmar innan. Servera med köttbenen vid sidan och eventuellt en macka till.
Jag ber om ursäkt för att bilderna kommer i fel ordning....
Lycka till.... och smaklig spis...

2007-09-12

Helluuu...












Ni ska ju inte tro annat än att jag inte är en flitig "bloggare".... men handen på hjärtat så blir detta lite sporadiskt. Men jag har kul och jag hoppas att våra avlägsna släktingar oxå kan tycka det är lite kul att läsa vad vi hittar på med här nere i söder.
Idag var jag hos doktorn och fick visat upp min fot igen. Han sa att det ser fint ut och att det läker sakta men säkert. Den senast månaden har jag åkt till Lund och visat den var annan vecka men nu äntligen ska det bli var tredje. Det är inte sådär superkul att bara åka dit och sen hem. Det är ju faktiskt mellan 3 o 4 mil enkel väg.
Jag och stora dottern blev supersugna på äppelkaka för ca en timme sedan. Vi kastade oss i bilen och for in och köpte äpplen och vaniljvisp. Nu har jag fått ihop en smulpaj som står i ugnen och gottar sig. Det ska bli såååå smarrigt sååå.... Oden stod så klart vid min sida och dreggelputte ville så klart ha en äppelskrutt att gnaga på. Klart mammas lille bantande klump fick en skrutt. Det kan han väl inte gå upp av väl? Fast man vet aldrig. =)
När vi körde hem ifrån affären så slog det oss hur fantastiskt lyckligt lottade vi kan vara som får bo i skogen. En helt underbar höstdag precis utanför dörren. Att bara stå på grusvägen och få lukta alla dofter från naturen, känna vinden, se ljuset gör att jag blir rent lyrisk. Nu tror ni säkert att jag har en fin djup poetisk ådra. Ack vad ni bedrog er! Jag är bara helt enkelt glad och lycklig över att få bo i naturen i vårt hus. Det var detta vi kalllade semesterboende tidigare ju. Nu så har det blivit verklighet och vardag. Trots det är en vardag så slutar man inte njuta av det.
Idag tänkte jag bjuda på lite bilder från vår närhet där vi bor... titta njut och avundas.... =)


Bajbaj så länge.........

2007-09-02

Twin-Lake-Run....
































Hej!
Igår var delar av familjen och goda vänner och tittade på ngt som heter Twin-Lake-Run. Det är en crousing som annordnas av Americars i Höör varje år. För några år sedan var jag och gubben med några gånger. Numera så nöjer vi oss med att titta på alla fina bilar som kör. Det är en runda på 5-6 mil och under turen så har arrangörerna placerat ut olika stationer med aktiviteter där man samlar poäng. Det är en jättetrevlig crousing att både åka och titta på. När vi varit nere och tittat vid starten en stund så bestämde vi oss för att hämta våra brassestolar och åka till en station för att titta vidare. Vi satt på gräset som "svenssonåskådare" och träffade många trevliga raggare och fick se många fina bilar.

Ett tack till alla deltagare och arrangörer som gjorde att vi fick en trevlig lördag!
Idag får ni lite bilder av vad vi såg under lördagen... kika lite xtra på Ambulansen, den var riktigt häftig...
Ha det gutt....