2008-03-25

Time igen...




Det är väl dax att jag fortsätter med vårens bravader nu?! Så ni hänger med i svängarna menar jag.... =)

Jag gubben och djuren hade en riktig njutardag här hemma för ett litet tag sedan. Helt moll allena.... sååååå skönt det var. Problemet blir bara att man inte riktigt vet vad man ska göra när ingen skriker på en och ingen som vill ha hjälp med ngt hela tiden. Lite rastlös blir man allt på samma gg som det är skönt. Allt har sin tjusning.

Gubben låg och slumrade på soffan och njöt av tystnaden. Då kom jag på den briljanta idén att lägga ansiktsmask. För en gg skull så kanske den skulle hinna att stelna och ingen skulle få mig att skratta så den sprack. Så blev det! Hundarna passade på att ladda batterierna och nöt och sov dom med. Smilla, som ju är vår lilla kise, är inte rädd för vatten. Hon är övertygad om att det bästa dricksvattnet finns i Odens skål. Vi har nu tappat allt hopp om en liten gullig och pluttig vattenskål till Smilla. Det är bara att acceptera att det är Odens skål som gäller för henne.

Efter min goa ansiktsmask bar det av ner i barkaret. Det är nog den bästa njutning jag vet? Att ligga i badet med ngt gott doftande i och värmen ryker upp ur karet. mmmmm..... så gott....

Men jag fick ju så klart inte vara ensam i badrummet. Smilla gillar oxå den ångande och väldoftande värmen. Hon låd fint på mattan och övervakade hela badet.

Framåt kvällen blev det lite gottigottgott framför tvn, melodifestivalens ena deltävling. Gissa om det var skönt att krypa ner i en nybäddad säng sen.

Min lilla xtra dotter som numera är över 20 skickade en bild på sig och hennes vovve. Han heter Rocky. Men tänk nu inte på boxaren!!!!! Rocky är minst lika snäll som han är stor och faktiskt lite mesig. Han har hela sitt liv låtit sig hunsas av den äldre Bamse som oxå bor där. Även när vi varit och hälsat på med vår gamle hund så backade han. Men aldrig någon ska kunna säga att Rocky är elak eller bråkig. Det vet han inte vad det är. Med andra ord så är lilltösen och hennes hund lika snälla och goa båda två. Lite tråkigt att vi ses så sällan nu bara. Saknar henne... snyft.... Hon var så go och tog hand om min store son när han gick i gymnasiet. Bara för att han skulle slippa åka så långt på morgnarna så fick han bo hos henne i hennes lilla etta. Hon lagade mat och tog hand om honom som den bästa lillmamma. =) Han hade det inte sämre där än hemma i alla fall. Min store lille goe tös. Hon har två syskon oxå, en äldre och en yngre. Vi har varit så nära varandra så barnen började kalla varandra kusiner och det gör dom ännu.

Ha det gött så hörs vi snart igen.... bajbaj....

2008-03-22

Påskafton!









Idag måste jag bara skriva lite om dagen idag... återblickarna får vänta. Dagar som idag njuter jag av att bo i skogen. Allt är vitt och ser så mysigt ut. Oden och gubben är väl de som inte uppskattar snöovädret? Balder njuter däremot. Det måste vara gråhunden och samojeden i honom som gör att han njuter av snön lika mkt som mamma. =)

Efter morgondrillen såg jag Balder sitta och titta ut på snön som föll. Han var så söt där han satt och drömde. Han tänkte säkert på hur kul det är att jaga koltrastar som lyfter saktare än vanligt, att jaga ekorren så snön yr, att plöja med nosen som en mullvad i snön eller bara få rulla runt i det kalla fluffiga vita som vi kallar snö. Klart vår lille kille fick komma ut och leka i snön!

När Oden väl mornat sig så fick han syn på hur Balder roade sig i snön. Det såg nog ganska kul ut? För nu ville den trötte och frusne klumpen oxå ut, Visst... bara ut och lek med er!

För att göra saken lite mera kul så passade gubben på att gå ut och skotta. Hundarna älskar nämligen när han kastar snön över staketet. Dom far runt båda två som tossiga och ska fånga all snön som kommer.

Vi kunde till och med skymta solen som försökte tränga igenom molnen. Men visst är det vackert och mysigt med vinter. Det började lite fint i gårkväll när vi varit borta.

Men så klart när gubben var klar med skottningen så kom plogbilen. =( En stor och fin vall gjorde han mot vår uppfart som var alldeles nyskottad sedan 5 min. Men men... det var bara för gubben att ta en runda till eftersom han skulle köra dottern till byn. Vi pratade med bekanta från Malmö tidigare. Dom hade inte en snöflinga ngn stans och i en annan mindre stad ca 3 mil härifrån så regnade det och ingen snö alls i närheten. Visst är det konstigt?! och glad är jag åt att bo där vi har fruset vatten och inte vått vatten.

Glad Påsk där ute...

2008-03-21

Långfredag...

Såhär i början på påsken tänkte jag att jag skulle fortsätta berätta om vår tid fram tills nu. Idag har jag kommit till Smilla. =)

Hon växer och frodas och är nu en liten tjej som väger 2,3kg. Hon har ett litet problem. Hon är kroniskt lös i magen. Det har blivit besök hos veterinär och diverse olika foderförändringar. Vi fick i alla fall ta ett bajsprov och skicka, hör och häpna, till tyskland. Efter ca 3 veckor fick vi det underbara beskedet att vi har en katt som är fullt frisk i mage och tarmar. Men.... varför då denna magen????? Tja... veterinären funderade och tänkte så hon höll på att bli gråhårig och funderar nog ännu? Alternativen är att hon har problem med sköldkörteln eller är dvärg? Men.... symtomerna stämmer inte med sköldkörteln och nu har ju vikten tagit fart igen.

Jag pratade med hennes uppfödare som inte heller hade en susning. Vaken mamma eller pappa eller syrran eller faster har några problem alls med magen. Storasyster som är helsyskon med vår Smilla väger visserligen bara 2,5kg och är 2 år. Men uppfödarens erfarenheter av maine coon är att man inte ska titta för mkt på hur mkt dom väger och hur stora dom är förrän dom kommit upp i en ålder av ca3-4år. Men det kändes lugnande att få pratat med henne i alla fall.

Just nu verkar det faktiskt som om vi hittat en ganska bra lösning där magen funkar nästan normalt. Dieten består av fri tillgång till torrisar till kattungar, kattungemjölk, blötmat till frukost med uppblötad morotspellets i och så lite smakbitar av bröd då och då. Då kan man åtminstone se vad det som ligger i pottan liknar. =) Men säg den kattunge på 6mån som kan skryta med att hennes eller hans bajs har varit i tyskland..... =)

Hon har en förkärlek att ligga i soffan och sova när vi tittar på tv, helst i gubbens knä. Hon låg så mysigt och spann så skönt en kväll. Jag och dottern var bara tvungna att plocka fram våra mobiler med kameror för att föreviga den lilla modellen på bild. Hon bara låg och mös.... trodde vi.... Hon kikade på oss och undrade vad som försegick. Men att det blixtrade gillade hon inte riktigt. Vad gör man då om man är en liten kise? Jo man anfaller helt enkelt! Se själv! =)

Ha det gött och ät gott i Påsk....

2008-03-20

Tjingeling!

Nu så har vintern kommit till oss! Det är så fint med all snö och hundarna bara älskar att leka ute nu. Skönt är det att det bara blir vatten och inte en massa geggamojja på alla golven.

Dotra och Balder har en kvällsritual när det är tv-dax. Hon sitter på golvet och han ska ligga i hennes knä och bli kelad. Just då på kvällen så är hon det bästa som finns i hans lilla värld. =) Det brukar bli en och annan våt hundpuss med. OBS! inte alltid till dotterns förtjusning beroende på vad han ätit innan. Har han lyckats få tag på en smakbit i kattens potta så är det ju inte så käckt precis.

En god väninna till mig som egentligen är katt-människa har skaffat hund. Det är en rottistik på 10månader och som lystrar till namnet Nikki. Hon har haft en liten taskig start här i livet så det är bra för henne att hon äntligen kommit till ett riktigt djurvänligt hem. Trors sin ringa ålder så är väninnan hennes hem nr:4. Det är väl inte så man tänker sig att valparna i kullen ska få det? Väninnan har tagit kontakt med uppfödaren som blev rasande och mkt ledsen över hur en av hennes bebisar haft det. Men har oxå förstått att hon kommit till ett bra hem änligen. Hos ägare nr:3 hade hon en hundkompis, även det en rottis, fast en kille. Hur många som läser detta vet vad som händer när en tik löper och bor tillsammans med en icke kastrerad hane? Sorry.... det visste inte ägare nr:3. Resultatet blev ett antal valpar. Tyvärr så var hon inte mogen för att bli mamma så hon reducerade själv antalet till en valp. =( Men så kan det gå när fel människor skaffar hund! SUCK!!!!!!! När valpen var gammal nog så lämnades den till en ung tjej som gärna ville ha den. Nikki var jobbig och en dum hund så henne ville dom inte heller ha. Hon hade börjat ta toner! Hos min väninna så har hon inte visat detta beteende. En gg har hon visat humör och då var det en man som gjorde utfall mot väninnan. En sund reaktion från en vakthund av denna ras tycker jag.

Vi önskar dom allt gott och ett långt och numera lyckligt liv för Nikki.

Vi hörs en annan dag..... Glad Påsk!

2008-03-18

Äntligen!



Hej på er alla! Som ni säkert sett så var det ett tag sedan vi träffades här. Men nu så är jag tillbaka. För att inte totalt bombadera er med massor av nyheter så ska jag dela upp det en aning. =)

Till att börja med så åkte sonen in i militären i januari. Han var så otroligt fin när han kom hem på sin första permis. Ni måste ju hålla med om att marinen och sjömännen är speciella?! =) Han kom hem till mamma i alla fall och flickvännen med. En kär tös! Men som ni förstår så var Oden heeeeelt galen när han fick syn på "storebror". Det blev rena rama våldtäckten.... han hoppade och studsade som om han var en liten valp. Då ska man ha i minnet att Oden va... han gör inte för mkt för att behöva röra på sig lite xtra. Nu blir det samma pussekalas varje gg sonen dyker upp.

Dottern fyllde 16 i slutet på januari. Tyvärr så blev det inget firande för hennes del. Hon blev sjuk i stället. Ni kan ju se på bilden hur kul man kan ha sittandes i ett väntrum och vänta på doktorn. Men det går ju det med när man inte mår så bra. Värre är det att vara bisittare. Man läser och tittar på klockan var femte minut.... och trots vi fick flytta kalaset framåt i tiden så hjälpte inte det ngt nämnvärt. Dotra fick nämligen flunsa med feber och så. När hon var nästan frisk så var det dax för mig. Som om inte det var nog så var ju gubben tvungen att spä på med lite vinterkräksjuka på det. För att piffa till det hela lite xtra så blev bilen påkörd och helt intryckt på vänster bakkant, skärm, kofångare, tanklock osv. Nu hör det till att bilen var parkerad och utan ngn i den när den blev påkörd. Suck!!!! Hur som helst så är den fixad nu och fit för fight igen... vår lille Goliat. Vi fick ha en Fiat som lånebil. Hmmm.... säger inget speciellt mer än att vi ska aldrig ha en sådan Fiatsko!

Efter denna fina inledning på året så kom vi till alla-hjärtans-dag. Det firade jag och dottern med att tillverka egna kort och skicka runt till folk. Tja.... de närmsta bara. Men det är vår nya sysselsättning och vi tycker det är skitkul att scrappa. =) Dotra hon gav sig på att göra en liten tavla till gammelmoster på hjärtedagen. Visst blev den fin!?

Nästa gg ska jag berätta hur Smillas bajs hamnade i Tyskland....
Ni ska få höra om väninnans nya vovve...
Vad Smilla gillar att vara modell....
Hur ngn ville blåsa oss på köp och sälj sajten eniro.....
och en massa annat onödigt vetande....

Ha det gött....