2008-03-20

Tjingeling!

Nu så har vintern kommit till oss! Det är så fint med all snö och hundarna bara älskar att leka ute nu. Skönt är det att det bara blir vatten och inte en massa geggamojja på alla golven.

Dotra och Balder har en kvällsritual när det är tv-dax. Hon sitter på golvet och han ska ligga i hennes knä och bli kelad. Just då på kvällen så är hon det bästa som finns i hans lilla värld. =) Det brukar bli en och annan våt hundpuss med. OBS! inte alltid till dotterns förtjusning beroende på vad han ätit innan. Har han lyckats få tag på en smakbit i kattens potta så är det ju inte så käckt precis.

En god väninna till mig som egentligen är katt-människa har skaffat hund. Det är en rottistik på 10månader och som lystrar till namnet Nikki. Hon har haft en liten taskig start här i livet så det är bra för henne att hon äntligen kommit till ett riktigt djurvänligt hem. Trors sin ringa ålder så är väninnan hennes hem nr:4. Det är väl inte så man tänker sig att valparna i kullen ska få det? Väninnan har tagit kontakt med uppfödaren som blev rasande och mkt ledsen över hur en av hennes bebisar haft det. Men har oxå förstått att hon kommit till ett bra hem änligen. Hos ägare nr:3 hade hon en hundkompis, även det en rottis, fast en kille. Hur många som läser detta vet vad som händer när en tik löper och bor tillsammans med en icke kastrerad hane? Sorry.... det visste inte ägare nr:3. Resultatet blev ett antal valpar. Tyvärr så var hon inte mogen för att bli mamma så hon reducerade själv antalet till en valp. =( Men så kan det gå när fel människor skaffar hund! SUCK!!!!!!! När valpen var gammal nog så lämnades den till en ung tjej som gärna ville ha den. Nikki var jobbig och en dum hund så henne ville dom inte heller ha. Hon hade börjat ta toner! Hos min väninna så har hon inte visat detta beteende. En gg har hon visat humör och då var det en man som gjorde utfall mot väninnan. En sund reaktion från en vakthund av denna ras tycker jag.

Vi önskar dom allt gott och ett långt och numera lyckligt liv för Nikki.

Vi hörs en annan dag..... Glad Påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar