2008-03-22

Påskafton!









Idag måste jag bara skriva lite om dagen idag... återblickarna får vänta. Dagar som idag njuter jag av att bo i skogen. Allt är vitt och ser så mysigt ut. Oden och gubben är väl de som inte uppskattar snöovädret? Balder njuter däremot. Det måste vara gråhunden och samojeden i honom som gör att han njuter av snön lika mkt som mamma. =)

Efter morgondrillen såg jag Balder sitta och titta ut på snön som föll. Han var så söt där han satt och drömde. Han tänkte säkert på hur kul det är att jaga koltrastar som lyfter saktare än vanligt, att jaga ekorren så snön yr, att plöja med nosen som en mullvad i snön eller bara få rulla runt i det kalla fluffiga vita som vi kallar snö. Klart vår lille kille fick komma ut och leka i snön!

När Oden väl mornat sig så fick han syn på hur Balder roade sig i snön. Det såg nog ganska kul ut? För nu ville den trötte och frusne klumpen oxå ut, Visst... bara ut och lek med er!

För att göra saken lite mera kul så passade gubben på att gå ut och skotta. Hundarna älskar nämligen när han kastar snön över staketet. Dom far runt båda två som tossiga och ska fånga all snön som kommer.

Vi kunde till och med skymta solen som försökte tränga igenom molnen. Men visst är det vackert och mysigt med vinter. Det började lite fint i gårkväll när vi varit borta.

Men så klart när gubben var klar med skottningen så kom plogbilen. =( En stor och fin vall gjorde han mot vår uppfart som var alldeles nyskottad sedan 5 min. Men men... det var bara för gubben att ta en runda till eftersom han skulle köra dottern till byn. Vi pratade med bekanta från Malmö tidigare. Dom hade inte en snöflinga ngn stans och i en annan mindre stad ca 3 mil härifrån så regnade det och ingen snö alls i närheten. Visst är det konstigt?! och glad är jag åt att bo där vi har fruset vatten och inte vått vatten.

Glad Påsk där ute...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar