2008-03-21

Långfredag...

Såhär i början på påsken tänkte jag att jag skulle fortsätta berätta om vår tid fram tills nu. Idag har jag kommit till Smilla. =)

Hon växer och frodas och är nu en liten tjej som väger 2,3kg. Hon har ett litet problem. Hon är kroniskt lös i magen. Det har blivit besök hos veterinär och diverse olika foderförändringar. Vi fick i alla fall ta ett bajsprov och skicka, hör och häpna, till tyskland. Efter ca 3 veckor fick vi det underbara beskedet att vi har en katt som är fullt frisk i mage och tarmar. Men.... varför då denna magen????? Tja... veterinären funderade och tänkte så hon höll på att bli gråhårig och funderar nog ännu? Alternativen är att hon har problem med sköldkörteln eller är dvärg? Men.... symtomerna stämmer inte med sköldkörteln och nu har ju vikten tagit fart igen.

Jag pratade med hennes uppfödare som inte heller hade en susning. Vaken mamma eller pappa eller syrran eller faster har några problem alls med magen. Storasyster som är helsyskon med vår Smilla väger visserligen bara 2,5kg och är 2 år. Men uppfödarens erfarenheter av maine coon är att man inte ska titta för mkt på hur mkt dom väger och hur stora dom är förrän dom kommit upp i en ålder av ca3-4år. Men det kändes lugnande att få pratat med henne i alla fall.

Just nu verkar det faktiskt som om vi hittat en ganska bra lösning där magen funkar nästan normalt. Dieten består av fri tillgång till torrisar till kattungar, kattungemjölk, blötmat till frukost med uppblötad morotspellets i och så lite smakbitar av bröd då och då. Då kan man åtminstone se vad det som ligger i pottan liknar. =) Men säg den kattunge på 6mån som kan skryta med att hennes eller hans bajs har varit i tyskland..... =)

Hon har en förkärlek att ligga i soffan och sova när vi tittar på tv, helst i gubbens knä. Hon låg så mysigt och spann så skönt en kväll. Jag och dottern var bara tvungna att plocka fram våra mobiler med kameror för att föreviga den lilla modellen på bild. Hon bara låg och mös.... trodde vi.... Hon kikade på oss och undrade vad som försegick. Men att det blixtrade gillade hon inte riktigt. Vad gör man då om man är en liten kise? Jo man anfaller helt enkelt! Se själv! =)

Ha det gött och ät gott i Påsk....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar