2007-12-22

I morgon är det dax...



För några dagar sedan vaknade vi till en underbart vacker morgon. Det var frost i träden och gräset. Hundarna, eller rättare sagt Balder njöt i fulla drag. Man kan inte påstå att Oden njuter av kyla precis. Han tycker mest det är kallt och obehagligt. Ta i morse som exempel... jag väckte honom halv elva och sa att även stora hundar måste stiga upp och uträtta sina behov. Då hade övriga i familjen varit uppe sedan nio. Han lufsade till altandörren och väntade på att den skulle öppnas för honom. Men fyyy!!!! Kan ni tänka er... det var ju kallt ute.... Det blev tvärnit på alla fyra tassarna och en helomvändning. Nu stod han och tyckte nosen mot dörren och tyckte vi var dom hemskaste hundägarna i hela universum. HUR kunde vi tvinga han att gå ut och kissa??? Han hade ju bara hållt sig sedan tio kvällen innan. Jag vägrade öppna dörren för honom. Till slut och med svart blick ställde han sig på andra sidan planket till altanen (ca 3meter från dörren) och tömde blåsan. Nu så fick han komma in igen. Med en djup suck och surmulen blick traskade han in med tunga steg till sin varma goa korg igen. Där stannade han ytterligare två timmar för att sedan bli den goa glada hund han faktiskt är.

I morgon ska vi fira julafton med gammelmoster, hennes man, kusinen med tillbehör och så alla barnen och hundarna. Det blir varannan lillejulafton och varannan julafton som firas. Detta eftersom barnen delar på mammajul och pappajul. Detta funkar alldeles utmärkt här. På självaste julafton så kommer gubbens pappa och familj ner. Det var ett bra tag sedan dom var här och det ska bli riktigt kul.

Idag så har vi mest farit runt i huset och pysslat med lite allt möjligt. Vi har gjort jansson, silat glöggspriten, klätt granen och en massa annat oxå. Nu håller vi tummarna att allt ska gå bra och inget som bränns vid. =)

Jag sänder en tanke till alla er som firar julen ensamma eller på annat sätt inte kan delta i ett traditionellt firande. En speciell tanke sänder jag till min väninna som tyvärr vakar över sin far just nu. Julkramar till dig!

Alla ni andra får ha en underbar jul så hörs vi antagligen efter helgerna?
GOD JUL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar