2009-11-03

Balder, Balleball, Blubbis, Blubber.... med förklaringar

Hej på er alla...
Idag handlar inlägget bara om vår lille Balder. Historien om Balder:
Vår gamle hund Jack lämnade oss efter att ha fått en tumör i hjärnan. Det var en enorm tomhet och saknad. Vi sörjde alla något enormt och bestämde oss för att hitta en ny valpis med samma raser i. Det var samojed, gråhund, labbe och beagel vi letade efter. Hemma hade vi ju Oden, rottis, som aldrig varit ensam hund så även han var deprimerad. Vi la in en annons på blocket och fick napp. Det var en kull med raserna samojed, gråhund, labbe och rottis. Vi åkte och tittade och så klart smälte mitt hjärta. Trots alla varningsklockor som ringde bestämde vi oss för en liten kille. Dom som sålde valparna hade beslagtagit dom från grannen som inte kunnat betala för en bil dom köpt så vi såg inte mamman eller pappan. Valparna var obesiktigade, oreggade, oförsäkrade, ovaccinerade och inte avmaskade. Suck! Men veterinären var en stjärna och förstod. Han tog emot oss omgående och det visade sig att valpen inte var rund och go av mat utan av mask. Men efter avmaskning, vaccinering och allt som nu ska göras så blev det en underbar kompis. Däremot så säger vi ibland att han är en korsning mellan skällojed och massa annat. ;0)

Han är väldigt klok, skällig, snäll och lämnar aldrig ens sidan när han är lös. Hemma är han mkt aktiv och vilar sällan. Att gå i skolan med dotra var nog det bästa som hänt i hans liv.... Klassfoto är ju så klart obligatoriskt för alla.... Efter deras utbildning tar Balder xamen som levande brandvarnare.
Efter en hektisk dag med hjärngympa, danslektioner och långa promenader så nannar Blubber medan dotra gör sina läxor.
Här är han som liten virvelvind där han sätter fart på hela familjen...
Att gå i skogen gillar han. Men öronen har inte fått någon riktig styrsel här. Dom vippar upp och ner och ihop och isär....
Nu till förklaringen...
Vi mötte en dam i Eslöv igår. Hon var ute och promenerade med en Balder. Dotra var tvungen att fråga vad det var för hund. Det visade sig vara Balders mamma. Damen i fråga hade legat på sjukhus under en period och då hade hennes två hundar varit bortlämnade. All information om valpar, tid och övrigt stämde. Vi hade Balder i bilen och när damen tittade på honom började hon gråta. Han är en kopia av sin mormor fast hon var vit. Mormor har nyligen gått bort och sidan om bilen stod Balders mamma. Hon hade samma beteende som Balder. Stina hälsade på dotra lite lagom intresserat och ställde sig sedan bakom damen igen. Det var som om hon höll vår Blubb i kopplet. Eftersom vi alla hade tidspress så bestämde vi att träffas igen. Kul! Men.... Balder är inte av de raserna som säljaren uppgav. Han är samojed, bordercollie, labbe och rottis. Snacka om att det förklarar massor.... Nu vet vi varför han är klok, skällig, vallar och stannar hos oss och inte jagar vilt och varför han är bolltokig. Suck och bubbel suck... Tur för Blubber att vi inte visste detta innan. Hade vi vetat det så hade han aldrig hamnat hos oss. Är det någon ras som vi INTE vill ha så är det bordercollie. Detta för att rasen kräver mycket mera än vad vår familj kan och vill erbjuda. Men men.... nu har vi honom här och lämnar honom aldrig ifrån oss så vi får väl anpassa oss lite mera. :0) Men som det kan bli....
Vi älskar vår Blubber ändå... Puss på näsan från oss...
Ha det bäst där ute och lita aldrig på någon som säljer valpar... Ha eget sunt förnuft och ta hjälp av din veterinär... Gå på magkänsla och välj valp efter familj.... Välj inte den tuffaste i kullen om inte du själv är tuff och aktiv.... Skulle det ändå bli fel så ta hjälp och gör något åt det... Vi visste vad vi gjorde med blev "lurade". Men... vi trodde vi blev lurade på att hunden var sjuk eller liknade.... Men vill man nu ha en blandis så var i alla fall noga med att den inte är importerad på illegalt vis. Är den importerad så kostar den massor!
Bajbaj
ps: Dagens varningar var inte ironiska!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar